TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 02. 03. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

paniLiba

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 354
Celkem: 20698
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137202.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

paniLiba

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jak jsem zkoušela nový druh zeleniny

17. 07. 2017

Do týdenního úkolu jsem si zapsala, že vyzkouším nový druh zeleniny, který ještě neznám. Protože jsem přímo zeleninový pažravec a již jsem ochutnala snad všechny u nás dostupné druhy, byl to pro mě úkol dost náročný. Celý týden jsem přemýšlela a hledala, až jsem v supermarketu narazila na batáty. Znám je, ale dosud mě jejich chuť nelákala, sladké brambory zrovna nemusím. Zakoupila jsem 2 velké kusy, otevřela internet a hledala vhodný recept, který by tu sladkost trochu přbrzdil.  Našla jsem videorecept Zdeňka Pohlreicha na pečené batáty v troubě na pečícím papíře s jogurtovým dipem. To mě zaujalo, postupovala jsem podle videa, ale místo jogurtového dipu jsem si udělala okurkový salát v jogurtu. Stačila chvilka nepozornosti a batátové špalíčky jsem spálila skoro na uhel. Ještě že jsem měla ten okurkový salát, jinak bych šla spát hladová. 

Na druhý den už jsem se na internet nedívala, vzala jsem do hrsti selský rozum a udělala jsem druhý batát zapečený s květákem, šunkou, s vejci, nahoře se strouhaným sýrem - tak, jak to dělávám s klasickými bramborami.  K  tomu jogurtový dip s bylinkami a bylo to skvělé.  Závěr je - brouzdání po internetu je občas naprosto zbytečné, stačí vlastní zkušenosti. 

Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

19. 07. 2017 00:36
Dnes jsem si dělala batátovou kaši k hodně pikantnímu kuřecímu prsíčku. Dohromady to nebylo špatné.
18. 07. 2017 22:17
Batáty nás doma moc neoslovily, možná by to chtělo jinou úpravu. Třeba někdy zase vyzkoušíme.
18. 07. 2017 20:21
Evusja: díky za tip za batáty s česnekem. Česnek by možná přerazil i tu spáleninu.... tak příště :-)
18. 07. 2017 20:01
Pro mě je brambor lepší než batáty, hlavně tedy chuťově, finančně by to občas únosné.
18. 07. 2017 15:10
Batáty mám ráda - používám je ale jako přílohu -"zeleninu" mi moc nepřipomínají. Dělám je na plechu na pečícím papíru a vydatně posypané česnekem...česnek spolu s jejich nasládlou chutí mi moc chutnají. Problém je ale jejich "kaloričnost"... hlízy obsahují 70 % vody, 18 % škrobu a 6 % cukru (dohromady 24 % sacharidů). Jejich energetická hodnota je asi o polovinu větší než u obyčejných brambor...
18. 07. 2017 10:39
Batáty jsem ze zvědavosti vyzkoušela jednou - upekla jsem je spolu s kuřetem místo brambor ... jedlé byly, ale chuťově mi hooodne připomínaly pečenou mrkev ... Pak už jsem je nikdy nekoupila, zbytku rodiny ta nasládlá chuť vadí, a navíc jsou batáty poměrně drahé, mrkev si vypestuju doma na zahrádce ...
17. 07. 2017 12:18
Dobré tipy :-). dcera někdy koupí batáty a dělá z nich pyré, nebo bramborovo- batátové pyré.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři