TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 04. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

pokojana

Původní Sebekoučink

100 %
0 kg 1.2 kg

Již zhubnuto: 2.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 6892
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136532.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 47 min

Přátelé

pokojana

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Jaké tuky máme vlastně jíst

06. 02. 2013

Po přečtení tohoto článku: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/292438-prechod-z-masla-na-margariny-se-nemusi-vyplatit.html už vážně nevím, jak se teda zařídit.
Margaríny doma nejíme, protože jsem už před lety dospěla k závěru, že průmyslově vyrobená napodobenina másla nemůže být nic moc zdravého. Jenomže ve článku se tvrdí, že například i slunečnicový olej je vlastně škodlivý.
Hodnocení (4 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 02. 2013 00:03
Mě nejčastěji chybí tuky. Abych je dohnala, musím si dávat víc olivového oleje do salátů, či větší vratvu Flóry. Jinak máslo je máslo, ale to teď vypouštím. Jinak ještě konzumuji ořechy, abych ty tuky dohnala, ale minule jsem jich musela sníst 40 g - vlašáků, a už mi lezly krkem.
07. 02. 2013 16:09
Evi, to je dobrý přístup... já kupuju čerstvý špek a sádlo si škvařím... né pořád, ale jako přídavek k oleji ( používám roky čístý řepkový)... a cholesterol mám jak malé mimino...
07. 02. 2013 15:36
Taky si myslím, že když sní člověk od všeho maličko, tak je to jen dobře. Moje babička těmhle "objevům" vždycky podlehla - jednou si přečetla, jak je zdravá cibule, tak byla všude, podruhé zas, že cibule něčemu škodí, tak pro změnu nebyla nikde. Když vnukům dávala ovoce, tak to nebylo "tu máš jabko, ale vem si vitaminek" :-D Jako dítě jsem to nesnášela, ale bylo mi to plat prd. Celá rodina nad tím jen mlčky koulela očima - protože zlatá střední cesta bohužel nebyla nic pro naši babi. Pro mě ale zase jo - já si ráda dám i dobré sádlo - a když by mi ho někdo vymlouval z nějakých zdravotních důvodů, tak mu vždycky můžu říct, že prase a člověk jsou si ze všech zvířat nejpodobnější, tudíž mám minimální riziko, že si na sádlo vypěstuju alergii :-D
07. 02. 2013 14:58
Lucko Ty seš prostě můj člověk. :-)))) I v tomhle - já taky zuřila, když se u nás musela všechno dělat na olivovém oleji, protože "je zdravý".. a všechno tím pak ..... ( no jak ty říkáš, zrovna nevoní)
07. 02. 2013 14:15
já olivový olej zase nesnáším... nevoní mi( slušně řečeno) a margaríny nikdy, raději čerstvé máslo...nebo lučinu, tvatoh...
06. 02. 2013 19:12
Vše dělám na olivovém oleji :))
06. 02. 2013 19:06
Na dušení zeleniny užívám máslo, maličký kousíček, krásně zeleninu provoní a rozpustí se v něm vitamín A. Do salátů dávám panenský olivový olej. Prý kudy teče, tudy léčí. Kuře peču bez tuku, má ho dost, jen podleji vodou, položím na zeleninovou směs, někdy i brambory a plech přikrytý alobalem dám do trouby. Na chléb si natírám tvaroh. Ne úplně netučný, ten mi vůbec nechutná.
Tukové semaforky mi málokdy svítí oranžově s mínusem.
06. 02. 2013 18:28
No, i ve jmenovaném článku to není zcela jednoznačné, je tam uvedeno, že ta studie byla zase jinými studiemi vyvrácena. Co vím já, problém je s rostlinnými tuky nikoliv přímo v olejích, ale v margarínech, protože ty se vyrábějí (nebo vyráběly?) hydrogenací, při níž vznikají jakési ultraškodlivé transkyseliny. Ale prý jakmile se na to přišlo, už se začaly ty margaríny dělat jinak, takže by to mělo být v pohodě.
Co se mne týče, bez margarínu se obejdu úplně a máslo si dám na chleba jednou týdně při společné "velké" nedělní snídani, jinak se s ním setkám stopově při vaření. Ale mám ho ráda! Znám jednu ženskou, která byla schopná sníst osminku másla na posezení, jen tak :-)))))
06. 02. 2013 17:52
Každou chvíli nám někdo něco doporučuje...Všeho s mírou je určitě dobrý přístup.
06. 02. 2013 16:45
Myslím, že se nic nemá přehánět. A takových článků už jsem četla a každou chvilku jiný názor :-)))
06. 02. 2013 16:39
Tady platí asi zlaté pořekadlo: Všeho s mírou.
06. 02. 2013 16:31
No to víš, odborníci na výživu musí z něčeho být živi, tak holt kdo platí, ten jede, že? Neboj, margarinu je ted dost a co je máslo čím dál dražší tak ho kupuje víc lidí, takže je potřeba podpořit prodej másla, ale časem zase nějaký ten tlučhuba přijde na to že zdravý je vlastně margarin. ;-) jinak co jíst je jednoduché, vše když to nebudeš přehánět.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři