TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 13. 12. 2010

Jak si nahrát profilovou fotku?

romfor

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9581
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136535.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5679 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

režim na DOVOLENÉ - berlička, co si o ní myslíte

28. 02. 2011

Tak jsem tu zase jako pijavce, která z Vás chce sosat názory a rady, prostě která si drze znovu říká o pomoc :o)

Plánuju dovolenou (je to daleko, ale já jsem příšernej plánovač a těšitel), jedeme jako každoročně (v létě až) na 14 dní do Alp do Rakouska. Miluju to tam. Ubytování v apartmánech s kuchyňkou, 100% vybavenou. ALE nerada vařím a dovolená strávená u plotny mě děsí a neláká.

Vloni jsem za prvních půl roku zhubla 10 kg (ikdyž ne se STOBem a ne zdravě) a na dovolené všechno porušila a rozežrala se a vše do konce roku nabrala zpět :o(((.
Letos se mi to nestane, to vím, nemůže, nedovolím to. Tak si plánuju dopředu, nechci, aby mě něco nepříjemně překvapilo, hledám si berličky ...
Napadlo mě toto: koupit si sebou jídlo DietPlus, neříkám, že bych ho chtěla striktně dodržovat (chci si dát i něco místního, ne jen se nervovat, že dnes MUSÍM mít to a to...), ale mít tu možnost, že když se mi nebude chtít vařit, nebudu MUSET a přesto NEUJEDU.
Manžel není pro (asi peníze, 14denní balíček stojí asi 4000Kč a nebylo by to jen na tam, ale zůstalo by to i na doma).
Co si o tom myslíte Vy?
(budu mít s nimi schůzku, vyžádala jsem si nutriční hodnoty, která na netu nejsou k dispozici, sháním informace)

Děkuju! Romča

Hodnocení (10 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

01. 03. 2011 10:43
JO holky, tak jste mě přesvědčily. Tedaaa, původně jsem chtěla, abyste mě přesvědčily o opaku :o)), ale čím víc vás čtu, tím víc musím říct, že máte pravdu. Asi i kdybych i projedla ty 4tis. tam, tak v kvalitních bio potravinách (mají tam malé farmičky na každém rohu, však tam jezdím už léta, jsem fakt jen lempl, ale máte pravdu, dám si, na co mám chuť a nebudu ostatním závidět :o)) ... Děkuju vám, však já věděla, na koho se obrátit. Noťase i net tam budu mít snad k dispozici :o)).
01. 03. 2011 10:02
Myslím, že do léta už bude dostatečně natrénovaná a že to zvládneš sama. Něco si můžeš připravit doma a vzít s sebou, občas si dáte studenou večeři z místních obchodů, co si máš kupovat, víš. A v rakouských restauracích není žádný problém s dodržováním zdravého stravování : saláty s masem, zeleninové přílohy atd. Pokud se budeš rozumně stravovat, určitě 14 dní nezpůsobí žádnou katastrofu.Podle mně náš problém DietPlus neřeší.
01. 03. 2011 09:23
Romčo, jestli se ti opravdu nechce nic vařit, ani tam, ani předem - tak dejte oba s manželem "studenou". Stačí, když si budeš hlídat tuky a sacharidy - a jak píšou holky, zeleniny můžeš kolik chceš, ovoce zvládneš - a v rakouských obchodech určitě seženeš nízkotučné sýry, krůtí šunku i nějaké ty "alternativní" bílkoviny, proteinové tyčinky apod. A ještě než pojedete, tak si třeba týden nebo dva s takovýmhle jídelníčkem vyzkoušej doma - a pak si je vytiskni, ať máš sebou podporu, když chceš mít jistotu. Na DietPlus bych se vykašlala - budeš platit zbytečné peníze jen ze strachu, že to bez sebekoučinku a noťase nedokážeš. Ale já myslím, že jo. Vždyť to můžeš do léta trénovat o víkendech - vyražte někam na celodenní výlet a dej si jako "bojovku" sestavit si jídelníček ze studených dostupných zdrojů tak, aby ses večer nevyděsila a semaforky neshořely jasným plamenem ;)
01. 03. 2011 09:07
Jééééžiš, jak já ti rozumím, nesnáším vaření :-( Do DietPlus bych nešla kvůli penězům, spíš bych sebou nabalila hodně zeleniny, tvarohů, tuňáka, vejce, proteinové tyčinky a třeba i sušené maso. Nakonec můžeš jíst i v té restauraci, jen vynechat přílohy, bagety a svařáčky. To dáš!!!
28. 02. 2011 22:33
Navař si jídlo doma těsně před dovolenou a zavař si ho do sklenic.Jídlo vydrží bez lednice až 3týdny,ale nesmí tam přijít kosti.Já jsem takhle vařila příteli do práce několik měsícu.Je fakt že to byli hlavně omáčky,ale testovali jsme i rizoto, připravené maso na karbanátky... A jinak?Nevěřím že by jsi musela kupovat nějaký balíček za 4tis.Přece jsi šikula a když se ta lenost trošku překousne.A pak je to i tvá dovolená,tak proč by pro tebe nemohl uvařit manžel.Víš co mi říkala vždy moje mamča ( která je mimochodem také silně obézní)?ŽE jsem tlustoch,protože jsem líná si vařit.Nutno podotknout,že nejsem líná,ale prostě vařit neumím a nemám nápady.
28. 02. 2011 21:36
holky díky moc za názory, do léta je daleko, ale znáte to: štěstí přeje připraveným :o)), budu přemýšlet, vaše náhledy mi moc pomáhají :o)
28. 02. 2011 21:27
já bych to Romčo nehrotila, jinak se jí v zimě, jinak v létě, mražené bych nevozila ani žádné hotovky, ale hlídala bych si jen sacharidy a ty víš ve kterých potravinách nejvíc jsou zaměřila bych se na přísun zeleniny, té můžeš kolik chceš a hodně tě zasytí v kombinací s rybími a krůtími konzervami +křechkým chlebem toho můžeš také klidně 4plátky a máš to doma, zaměřila bych se na potraviny s nižží denzitou a s vyšší trvanlivostí, já ti rozumím, také bych na dovče nevařila, to pro mě není žádná dovolená a zárověň si umím představit, jak ti lítaj chutě, když je ta dovča a to uhlídáš jen pokud si sebou nevezmeš větší dávky sacharidů, já jsem teď třeba ujela na myslích zachutnali mi a bylo zle, místo 10g jsem spolkla 80g a kdybych si nešla lehnout, tak sním i půl pytle večer jen tak pro chuť, proto je lepší takové množství nemít na očích
28. 02. 2011 21:15
Do Rakouska není tak daleko, takže i v létě v tašce k tomu určené převezeš, jde spíš o tom, že se ti do toho nechce. Ale fakt je ještě dost času, takže můžeš občas něco postupně (já mám na radu tuším Kardana zamraženou rýži natural, které jsem uvařila celý pytel a rozdělila hned na porce). A uvidíš, jestli to do léta v nouzi vytáhneš, nebo jestli tam toho nebude nakonec dost. A když ne, koupit se to dá vždycky.
28. 02. 2011 20:57
já bych taky viděla řešení ve studených jídlech anebo zmrazit. A jestli nerada vaříš a nechce se ti před odjezdem strávit několik dní u plotny, připrav se na to tak, že kdykoli odteď budeš vařit, udělej toho víc o 1-2 porce a ty zmraz. Jenom si ale neumím představit, jak to mřežené budeš přepravovat v létě do Rakouska.... Ale jak už tu mnohokrát zaznělo, do léta času dost, a i když mám před sebou dlouhou cestu v hubnutí, třeba a snad to s osvojením jídelníčku a láskou k vaření bude cesta kratší ;)
Taky už přemýšlím o létě, hlavně jak se určitě budu cpát ovocem, bílkoviny a tuky budou na nule, sacharidy budou volat o pomoc a příjem bude poloviční :D
28. 02. 2011 20:52
Za mně...... já by do toho nešla.Je to celkem dost peněz a zjištění že ti to nebude chutnat a ty si s tím zkazíš dovolenou je risk.
Ale rozhodnutí je zcela na tobě:)
28. 02. 2011 20:43
Myrtil ne, manžel v restauraci ne (šetřílek :o)), on jen výjimečně), ale nají se studeného a v poho, u mě e to úplně nějvětší ta lenost a nechuť vařit, pracuju normálně kolem 11 hodin denně a na dovolené fakt nechci nic, jen si užívat, zní to asi blbě, jsem prase líný, ale je to tak. Spíš, že fakt vařit nechci a zároveň nechci si říct: no jo, tak si rám tu bagetu, však se to na dovo nepo....
28. 02. 2011 20:40
dík holky. Já mám před sebou, asi narozdíl od většiny, dva roky shazování, nebo rok a půl určitě, kdyby se to nezastavilo, což se určitě stane. Takže asi i prto vím, že si prostě zaváhání (nemyslím tím jeden den oslavy jednou za dlouhou dobu, to je v poho) nemžu dovolit. Dílem jsem FAKT LÍNÁ a dílem, ikdyž je pro mě 4000Kč hodně hodně peněz, si říkám, že si je "zasloužím" (jak píše pěkně Pyszkova), když se snažím a že je to prostě jistota. Denně se tam hodně výletujeme a představa večerního totálně dorvanýho člověka, jak ještě musí vařit (nemáme děti, to bych prostě vařila, bylo by to jiný), je pro mě skoro nepřijatelná :o)). Manžela jsem upozornila, že vyvařovat denně nebudu, říkal, že s tím problém nemá.
28. 02. 2011 20:39
Romčo, a manžel bude jíst v restauraci? Nevyjde to pak finančně nastejno jako Dietplus? O jídlu Dietplus nic nevím, jen že existuje. Ale říkám si, jestliže je to uvařené hotové jídlo a vydrží v tom obalu netknuté 14 dní, tak to asi nebude nejzdravější - a jestli pak ty peníze opravdu stojí za to? Z vlastních zdrojů bys to možná zvládla na těch 14 dní taky - a nebylo by to ani tak komplikované - vždyť zeleninu a brambory bys asi koupila tam, sebou můžeš vzít těstoviny, rýži, smackery, z masa třeba - uzená krůtí prsta (vakuově balená), apod. Vymyslet si nějaká základní schémata - kolik čeho si dát na porci, a máš to. Snídaně a svačiny bys stejně musela řešit až tam. Chápu, že máš strach, ale do léta daleko - a do té doby budeš určitě zvládat jídelníček z hlavy.
28. 02. 2011 20:31
Jednej podle sebe, jak to cítíš. Máš-li nouzi zavařuj, zamražuj. Pokud se přikláníš k zakoupení balíčku a ostatní tě podpoří - kup si ho. Bude to pro tebe taková odměna za tvé snažení a fakt dobrá berlička. Třeba si řekneš: "Přece se tady nebudu přežírat, když jsem si koupila ten drahý balíček." A kdo ví, do léta ještě dlouhá doba - tak třeba pojedeš bez balíčku a bez zamraženek, budeš mít již sebekoučink zabudován v hlavě a budeš si jistá, že to zvládneš. Také pojedu v dubnu asi na 5 dní do Holandska, tak jsem zvědavá. Již dnes vím, že dopředu vyvařovat nebudu. Nakoupím maximálně nějaké proteinové tyčinky a budu se snažit jíst poloviční porce a budu si vybírat ty vhodnější potraviny. Bude to těžké, ale bude to také zkouška mé odolnosti. Člověk by se měl naučit zvládat neobvyklé situace, aby uměl čelit nástrahám do budoucna.
28. 02. 2011 20:16
Já bych šla rozhodně do vlastního jídla ;) alespoň částečně :)
Nedávno jsem vymýšlela jídlo na 4 dny do lázní a i když jsem nakonec nejela, tak jsem zjistila, že bych byla schopná si toho plno dovézt zdravého a něco zdravého a rychlého i ukuchtit :)
28. 02. 2011 20:04
já vím, že náklady domácí by asi byly menší, ale nejsem dobrá kuchařka, nebaví mě to, nechce se mi, tohle (po zjištění informací samozřejmě) mi opravdu přišlo jako berle, na kterou se můžu spolehnout a kterou budu mít v záloze
28. 02. 2011 19:54
Já bych to zkusila, znám to z vlastní zkušenosti, jak je shazování podovolenkových kil náročné a dlouhodobé! Tak třeba by to byla opravdu fajnová dovolenková berlička!
28. 02. 2011 19:51
Asi bych si také navařila jídlo a zamrazila, nebo maso zavařila do sklenic. Jídlo DietPlus může být dobré, četla jsem o tom, ale ještě nevyzkoušela. Možná to bude jednodušší řešení, než vyvařovat.
28. 02. 2011 19:42
no, jednak úplně nevím, jak bych to převážela a je-li tam mrazák, ale asi jo, bude, njak by to šlo, popravdě se mi do toho moc nechce. Ale je to jedna z možnstí. Já teď jakoby nechci řešit primárně tu cenu, spíš jestli to celé jené úplný úlet. Ale tohle je určitě cesta, jedna z možných a možná to tak i dopadne.
28. 02. 2011 19:34
Romčo a co si navařit a zamrazit hlavní jídla? ...? Vyšlo by to nejspíš levněji.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři