Datum registrace: 27. 05. 2015
sifaka
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
Stob skupiny
sifaka
Jak psát blog?Tepelná úprava zeleniny-ano či ne?
31. 07. 2016
Chci se zeptat zdejšího osazenstva.
abych zajistila, že v lednici bude vždy něco nezávadného a zároveň splnila přísun zeleniny-dělám následující:
-koupím zeleninu jaká se mi zrovna líbí a je k mání
-očistím,nakrájím,hodím na plech na olivový olej,posypu rozmarýnem, tymiánem, případně řeckým kořením na zeleninu, přikryju alobalem a strčím do trouby.
-po upečení a vychladnutí přehodím do krabičky, do lednice
-přidávám ke každému jídlu
Toto jsem dělala i dříve za nehubnutí, ovšem nyní to posuzuji i z jiného hlediska.
Hodila jsem suroviny i hotový produkt na váhu a vyšlo mi toto:
vše v syrovém stavu 2180 g
vše v hotovém stavu 1286 g
což je rozdíl jako blázen-v syrovém stavu by byl problém toto zkonzumovat
-zadala jsem veškeré váhy do vlastního receptu a od oka dala na 8 porcí
jedna porce 161g
-energetická hodnota na 1 porci: 423 kJ
Toto množství si vždy odvažuju z krabičky.Zeleninu mám tudíž splněnou,hodnota je docela nízko a teď otázka:
Má takto upravená zelenina stejný smysl a význam v jídelníčku nebo to není dobrý nápad?
Mám totiž zeleninu ráda i čerstvou,jenže nejsem schopna ji doma udržet ji ve stavu čerstvém a bezchybném.Když se zelenina tváří nevesele,už se mi do ní nechce
Poradíte?
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Jinak jediné řešení pokud nemůžeš uchovat čerstvou zeleninu je bohužel jít denně okolo tržnice a koupit jen to málo, co sníš do druhého dne.
Ale takto upravená zelenina musí být ňamka, to někdy udělám :-)
sifaka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?