Datum registrace: 08. 12. 2010
susik
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137202.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Stob skupiny
?
Jak se připojit ke skupině
susik
Jak psát blog?plnotučné mléko za smetanu ....
05. 06. 2013
Zdravím a přeji konečně krásně sluníčkový den, jak už napovídá nadpis budu potřebovat poradit se smetanou respektive mlékem :-) smetanu jsem v polévkách a omáčkách nahradila plnotučným mlékem a vše je dokonce lepší. Teď by mě zajímalo jestli se dají mlékem plnoptučným zapíkat třeba brambory s kuřecím masem :o) nebo co tam dáváte? Přítel chce zapíct brambory se smetanou tak hledám lehčí variantu. Předem děkuji :o)
Bájo den všem
Bájo den všem
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
06. 06. 2013 07:36
susik
Zdravím, tak jsem to nakonec udělala s 12% smetanou :o) dala jsem ji jen 60ml a tak mi zapečené brambory s kuřecím masem a smetanou vyšli na 1849KJ 35B 13,3T 45,1T se Safou 6,8 ale se snídaní a svačinou a ktomu lehkou večeří se vejdu za den do 5500KJ a SAFA 10 :o) i se smetanou to jde :o)
05. 06. 2013 11:40
Děkuji za rady :-) asi zkusím mléko s vejci :-) nebo možná tu ramu ale ted nevim jestli na vaření nebo ke šlehání. Těstoviny také zapékám s mlékem, ale brambory s masem byli vždy se smetanou :-( mno něco vyzkouším a uvidíme :-)
05. 06. 2013 10:51
Já místo smetany používám řadu let polotučné mléko.Třeba do zapékaných těstovin ho dávám s rozšlehaným vejcem,kuře na paprice take dělám místo se smetanou tak s polotuč.mlékem.
Na to maso by jsem ale asi použila tu ramu nebo smetanu 12%.Pro sebe v ten den budeš muset udělat to masíčko jinak.
Na to maso by jsem ale asi použila tu ramu nebo smetanu 12%.Pro sebe v ten den budeš muset udělat to masíčko jinak.
05. 06. 2013 10:30
Také používám mléko s rozšlehaným vejcem, případně je možné přidat nastrouhaný eidam.
05. 06. 2013 09:41
jak píše Anetka, rozšlehat v mléku vajíčko, případně dělávám "bešamel" z bramborového škrobu (naturamyl) - rozmícháš v mléku, ochutíš, zahřeješ až do zhoustnutí a zaliješ tím směs nebo to co chceš zapéct. Není to moc zdravé, ale je to lepší než klasický bešamel z mouky a tuku.
05. 06. 2013 09:26
já třeba těstoviny nebo francouzské brambory zapékám s obyč. polotučným mlékem s rozšlehaným vajíčkem. Vlastně si ani nepamatuju, že bychom je kdy doma zapékali se smetanou.
05. 06. 2013 09:22
Co zkusit tu ramu tekutou? Nemám sice vyzkoušeno,ale někde jsem četla,že je dobrá a když koukneš do koučinku má mnohem lepší čísla. Koukám,že přítel je mlsoun :-)) Pak napiš,jestli vyzkoušíš :-)
susik
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?