Datum registrace: 08. 12. 2010
susik
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Stob skupiny
?
Jak se připojit ke skupině
susik
Jak psát blog?dá se místo hladké mouky .....
23. 11. 2011
.... použít jiná mouka? Třeba žitná? Občas dělám omáčku tak by mě zajímalo jestli můžu udělat jíšku z žitné mouky místo hladké :-) A dietnější máslo ze kterého by se dala jíška udělat asi neznáte co? Já používám Rama Creme bonjour kostka. Nejím to tak často, že bych to musela řešit, ale poslední dobou sem začala mouku dost používat. Vařím obědy do práce pro sebe a přítele a ten už začal vyžadovat omáčky :-( a stát u plotny a vařit jedno jídlo mě a jemu omáčku na to nemám čas :-( Jak to děláte vy?
Hodnocení (4 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
23. 11. 2011 21:37
NONNO
Jestli budeš dělat k té křenovce brambory, tak zkus rozmixovat pár vařených brambor v trošce vody a nalít to do té omáčky. Také to zahustí a je pak ta omáčka pěkně hlaďoučká. Já tak dělám bílé polévky.
23. 11. 2011 13:22
já bych na jíšce netrvala, ale nejsem si jista jestli bych to se zeleninou zvladla :-) přítel by chtěl křenovou omáčku... ta by taky šla zahustit zeleninou?
Lenora: luštěniny mi nevaděj :-) juknu potom co to je ...diky
Lenora: luštěniny mi nevaděj :-) juknu potom co to je ...diky
23. 11. 2011 13:11
Pouzivam jen celozrnne mouky. Zitna ridne, radeji zkus spaldovou, pokud na jisce trvas...
23. 11. 2011 13:08
Já na zahušťování používám pro mně docela nový výrobek- Hrašku-mají jí v prodejnách zdravé výživy, je to s ní dobré a o dost zdravější, jen ti nesmějí dělat potíže luštěniny...........
23. 11. 2011 13:02
já jíšku prakticky nepoužívám, zahušťuji zeleninou, také myslím že jde o zvyk. Svíčkovou zahušťuji zeleninou, rajskou rozmixovanými rajčaty, polévky také zeleninou, manželovi dělám guláš prostě hustý bez umělého zahušťování moukou...
23. 11. 2011 12:49
Omáčky zahušťuju taky nejradši zeleninou. Nedávno jsem zkusila solamyl, a taky to celkem jde, ale podruhé už to asi dělat nebudu. Vařím totiž hlavně rajskou, koprovku a svíčkovou kvůli malému synovi, a pak různé zeleninové majdy na maso, a úplně všude se dokážu bez jíšky obejít. Jde myslím hlavně o zvyk.
23. 11. 2011 12:42
Vůbec se ve vaření nevyznám, ale Havlíček doporučoval nějaký ten rezistentní škrob...
23. 11. 2011 12:15
já občas zahušťuju škrobem rozmíchaným v troše studené vody. ale jak je na tom kaloricky, to nevím
23. 11. 2011 12:08
ja tiež dosť používam mixovanú zeleninu na zahustenie alebo aj ten zemiak nastrúham a nechám chvíľu povrieť. Nie je to vôbec cítiť. Niekedy dám aj 2-3 veľké cibule, popražené, povarené a potom ich rozmixujem. A niekedy len lyžicu horčice, alebo pretlaku, alebo nejakej pasty. Zápražky zásadne nerobím. Zeleninové polievočky iba číre.
23. 11. 2011 12:02
Já jsem vynechala zásmažku úplně a to kvůli máslu a mouce. Zato maso dusím na zelenině. Záleží na kombinaci zelenimy. Kořenová zelenina vytváří chuť oblíbené svíškové. Paprika a tajče se zase chodí k těstovinám. Udušenou zeleninu rozmixuji a zjemním lžíci šlehačky. Je to méně kalorické naž klasická zásmažka. Takto rozmixovanou zeleninu jedí i zatvrzelí odmítači zeleniny.
Žítná mouka myslím špatně zahušťuje. To je lepší dát do třeba zelí nastrouhaný brambor.
Myslím, že už o tom tady někdo psal.
Žítná mouka myslím špatně zahušťuje. To je lepší dát do třeba zelí nastrouhaný brambor.
Myslím, že už o tom tady někdo psal.
susik
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?