Datum registrace: 08. 12. 2010
susik
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136831.30 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 21 min |
Stob skupiny
?
Jak se připojit ke skupině
susik
Jak psát blog?teď mě tak napadlo :o)
23. 02. 2012
Ahojky, papám výbornou fitness sekanou co jsem včera ukuchtila a najednou mě napadlo jestli já toho nemám moc :o( něchtělo se mi dělat zvlášť pro mě a zvlášť pro přítele takže sem ji udělala prostě pro oba.Spočítala KJ a kolik si ji muzu dat abych se vešla do obědových hodnot :-) a teď mi to došlo!Spočítané KJ jsou na syrové potraviny.Po uvaření maso stopro pustí vodu takže je ho méně tím pádem já toho mám na talíři více :o( ale teď o kolik? myslite, že je ho dně velký rozdíl v sekané za syrova a upečené? Mám v ní kuřecí prsa, červené fazole, cibuli, kornspitz a červenou papriku.
Díky za názory :-) a hubnutí zdar
Díky za názory :-) a hubnutí zdar
Hodnocení (7 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
24. 02. 2012 12:34
paratko
zkusím tuto sekanou já si dnes dělala domácí hamburger, je sice trochu tučnější, protože je z hovězího zadního (ikdyž vypadá libově)ale aspon semaforek bude o.k zase uberu jinde.
24. 02. 2012 12:32
Stefanie: sekaná je vynikajici :-) a na to že je fitness tim padem dietni chutna i memu priteli a nechce uz jinou :-)
23. 02. 2012 16:34
Jj, přesně takhle to dělám... a může mě vzít čert, když něco ukuchtím na druhý den, a než to vychladne a já to stihnu zvážit a přepočítat na porce, tak přijde nějaká myš a kus sní :-)))
23. 02. 2012 15:24
ambiente: tak nejak to spocitam... ja sem si vzala 280g, pritelovi jsem dala tak 350 a doma zbylo 450g :-) takze proste ty sectene KJ syr.surovin vydelim poctem gramu hotoveho pokrmu? :-) chapu to dobre
23. 02. 2012 15:14
a jo, ty jsi vážila suroviny a teď vážíš před jídlem hotový výrobek. no to je pak třeba vzít sumu kJ surovin a jejich váhu, zvážit hotový výrobek a spočítat správný poměr. Nezbyla ti aspoň půlka té sekané, že bys zvážila, kolik bylo hotového býrobku?
23. 02. 2012 15:09
mno takže jsem si naložila krapet víc :o( za syrova to mělo bejt 280g a ja si to dala za upečena :o(
23. 02. 2012 15:04
Také bys mohla zvážit sekanou před upečením a po upečení a váhy porovnat. Za sebe si myslím, že zásadní rozdíl to nebude.
23. 02. 2012 14:58
tak jsem to teď počítala za syrova jsem měla porci o 1304gramech a po uvaření odhadem od od oka asi tak 1050g takže to je tak o 20 :o(
23. 02. 2012 14:50
Záleží na přípravě masa: když dám např. kuřecí prsa do kontaktního grilu, tak ztratí většinou víc než těch 30%, pokud dělám maso s nějakou zeleninovou majdou, tak si maso nacucne šťávu a je to procento pro změnu menší ... počítám taky 30% (je to i ofic. údaj tady na STOBu)
23. 02. 2012 14:48
já většinou věe dělám na dvakrát v jednom hrnci pro sebe a ve druhem pro přítele, ale tohle se mi nechtelo a vubec mi to nedostlo ze bych to mela nejak vazit i po uvareni :-( snad to na me nezanecha nasledky ;o) a priste to trebas udelam jak pise flamenca.... jinak tech 30 me pripada taky dost :o( nezdalo se mi ze by se mi tolik scvrkla.
23. 02. 2012 14:18
Aničko, řekla bych, že v tomto případě míň - prsa ani fazole moc tuku ani vody už nepustí. já bych tak max 20%. teěch 30 možná u klasické vepřovo/hovězí/rohlíkové. nevím. snad ještě někdo něco přihodí. jinak navrhuji řešení - když víš, že jsou to např. 4 tvoje spočítané porce, tak zasyrova nebo i hotovou rozděl nejdřív na 4 porce a pak, ikdyž se speče apod, tak víš, že je to prostě ta 1 porce.
susik
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?