Datum registrace: 02. 04. 2015
terez.f
Sebekoučink
Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 25. 11. 2016. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
terez.f
Jak psát blog?Zelenina, moje láska ;) - ale vááážně, je to kuchařka
17. 04. 2015
V rámci svého teroristického bezpřílohového málotukového jídelníčku mi totálně došla inspirace, co s tou zeleninou vyrábět, aby to nebyl salát, nebylo to jednostranné a nebylo to hnusné.
Po různých diskutabilních radách jako "zelenina se dá upéct bez tuku v troubě a je to výborné". Už nevím, kdo mi to řekl, ale rozhodně neměl chuťové buňky. Z úrovně "lahodné", bych to snížila na "to bych nepolkl". Velmi podobná zkušenost byla zeleninové pyré - petržel, celer, mrkev - podle mého názoru to do pusy, stejně jako sádra a jiné stavební hmoty, nepatří.
Utíkala jsem tedy do knihkupectví utrácet. Já vím, já vím, na internetu jsou recepty zadarmo. Ale prohlížení kuchařek je takový krásný rituál, jsem jednoznačně fetišista přes kuchařky - tedy ty, kde je všechno krásně vyfocené a můžete si jimi hodiny a hodiny listovat a těšit se, jak bude chutnat a vonět v reálu, až to uvaříte.
Koupila jsem si kuchařku Marcela Ihnačáka - Zelenina moje láska. Vřele doporučuju. Je to plné super receptů na skutečně lehká jídla, která by vás sama o sobě nenapadla. Knížka je přehledně rozdělená podle druhů zeleniny. Není to jen o úpravě jednotlivých druhů. Skoro vždy je tam recept na hlavní chod / předkrm s využitím toho či onoho druhu, často jsou tam vidět ryby.
Cena je nemalá, 500 CZK. Ale co už, asi jsem zblblá z těch doplňků stravy!!! Ba ne, prostě jsem taková a ráda nakupuju, třeba na to někdo vymyslí podobnou aplikačku "nakupovacví sebekoučink" jako tady na jídlo:)))
A pro ty, kteří radši šetří, tak spoustu Ihnačákových receptů zadáčo samozřejmě najdete na kuchynelidlu.cz. Pravděpodobně ale už není nikdo, kdo by neznal z reklamy:)
Kde hledáte inspiraci vy?
Hodnocení (2 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
17. 04. 2015 21:32
kuhnj
Jéé. já zeleninu miluju a vlastně preferuji různě dušenou, vařenou, pečenou v troubě, pyré, zeleninové krémy, zepečená jakákoliv zelenina se sýrem, lilek s balkánem a mohla bych pokračovat do nekonečna:-). Jo a jím ji téměř k čemukoliv jako přílohu. Na zeleninu jsem zvyklá od dětství, tak že mi to připadá úplně normální:-). Určitě se s nějakými zajímavými recepty pochlub!
17. 04. 2015 20:32
Zkus se zvykat jen na jeden druh zeleniny, takze si napr. udelej jen rajcata jako prilohu ke vsemu. Nedelej z toho dogma, ze musi byt 300 a postupne navysuj, zacni na 100 a za mesic tam mas 400, jak vysite
17. 04. 2015 10:56
Zatím jsem vyzkoušela první recept Pečené marinované papriky. Naprostá spokojenost, mnjam, mnjam.
Recept tady: http://www.stobklub.cz/recept/70698/
Recept tady: http://www.stobklub.cz/recept/70698/
17. 04. 2015 10:24
Tak to máte můj obdiv, že jste bezproblémový konzumenti čehokoliv zeleninového a na sucho upraveného. Já ještě před čtrnácti dny měla spotřebu cca 300g za týden. Takže dostat se na spotřebu víc než půl kila za den je pro mě lehce oříšek, a proto zřejmě taky potřebuji "mnohé variace a chuťovou rozmanitost"
17. 04. 2015 06:38
Se zeleninou problém nemám. Syrovou nebo i pečenou na sucho nebo lehce ogrilovanou. Prostě v jaké koliv formě.
terez.f
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?