TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 17. 08. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

zahradnicek

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1442
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137205.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

zahradnicek

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

no. 10 čím mažete

24. 02. 2014

     Jé, kulatý-10. blog, jsem se nějak rozkecala...

Nicméně otázka zní: co si mažete na pečivo?

Doteď jsem používala farmářské máslo, protože mi prostě přijde, že to není výrobně zpackaná potravina. Zároveň to má dobrou chuť. Nicméně SAFĚ se to nelíbí, což samozřejmě nechci přehlížet.
Průběžně se chystám na pomazánky, ale to není nic, co bych měla trvale v ledničce. Stejně tak třeba Gervais, který si občas koupím. Máte nějaké oblíbené mazadlo, namísto másla, které:
  1. není z tisíců divných přísad
  2. nechutná jako voda s tisíci divnými přísadami
  3. vydrží déle v lednici (třeba měsíc)
mimochodem, při "bádání" jsem našla zajímavou věc:
http://www.stream.cz/peklonataliri/796403-masla-vs-margariny
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

27. 02. 2014 19:55
Pomazánkové máslo nebo Lučinu nebo Philadelphii light.
27. 02. 2014 18:59
děkuji za všechny odpovědi, docela mi to zoršířilo náhled :-) a opravdu dubrý mi přijde ten olivový olej s bylinkami :-)
26. 02. 2014 09:13
Já si mažu na chleba buď Flóru, nebo pomazánkové máslo
26. 02. 2014 09:07
Máslo na chleba s máslem a medem (ale to opravdu jen občas, nebo když jsem nachlazená) jinak lučinu, domácí tvarohové pomazánky a když mě honí mlsná na rohlík s máslem a džemem,tak prostě použiju taky tvaroh :-)
25. 02. 2014 23:22
K odpolední svačině mám ráda pečivo, někdy si dělám pomazánku "jednoporcovou" 1 vejce vařené,14g pomazánkového másla pilos, 30g steril. okurek, většinou mažu na kornspitz. Do pomazánky si ráda přidám drcené chilli. Občas si dám ráno do zapečeného toustu trošku másla tak kolem 8 g. SAFU mívám téměř pořád v oranžové :-((
25. 02. 2014 22:58
Teď jsem pročetla komentáře. Velmi podobně jako já odpověděla Sduranova a peggy11.
25. 02. 2014 22:54
Já si na talířek naleju lžičku olivového oleje, posolim, memlu trocu pepře, bylinky ostrou papriku a do toho si namočím krajíček chleba. Moc mi to chutná, je k tomu možno přidat vajíčko, šunku, cokoli. SATA se nezlobí. Ale chléb s máslem a medem je prostě boží.
25. 02. 2014 22:11
no, tak ja mazu ,bud to si delam sama "budapestskou" pomazanku:tvaroh+zavrene kapie nakrajene na male kosticky, cervena paprika, sul-vsechno dokopy smichat. nebo kupuji ve zdrave vyzive ruzne rostlinne pomazánky, pripadne miluju PATIFU-to je tofu paštika, ma sice vic tuku, ale je bozi..no a kdyz uz mam chut, tak si dam obycejne maslo a neebo mam i floru light margarin..snazim se to stridat at se nenudim :-)
25. 02. 2014 21:19
Nemažu, nejím pečivo.
25. 02. 2014 21:12
Já kupuji čerstvé máslo a lučinu... Margarín nee, jinak škvarky a sádlo si dělám sama :-))
25. 02. 2014 20:45
Já střídám vše ... prostě všeho s mírou :-)
Díky za ten odkaz!!!
25. 02. 2014 14:19
Já nemažu ničím.Od dětství máslo na počivo nerada :o))
25. 02. 2014 11:33
Už hrozně dlouho chci zkusit domácí škvarky, babička mi pořád dokola opakuje, jak na to, ale pořád jsem se k tomu bohužel nedostala.... třeba v létě, až bude zase víc času...
25. 02. 2014 11:31
ano, sádlo, to je taková tuková potravina, v tradiční české kuchyni se používala téměř na vše, má bílou barvu, výborný je domácí chleba se sádlem a škvarkami.... jako není to zelenina ani doplněk stravy, tak nevím, jestli to znáš....
25. 02. 2014 08:53
Sádlo? :-)
25. 02. 2014 08:45
...já také nemažu, a když už , tak maximálně pomazánku z tvarohu...a někdy namažu sádlo a cibuli...
25. 02. 2014 07:54
Když už mažu, tak používám tvaroh. A pomazánky dělám výhradně z tvarohu.
25. 02. 2014 07:24
Margaríny nekupuji, pouze máslo (ne z EU).
25. 02. 2014 07:14
budu vypadat jako exot, ale nicim. Proste maslo nepouzivam. Ne, ze by to nebylo dobre, jednou za cas si dam (cca 1x za rok). Nejim to od detstvi. Asi mam stesti. Rodina si maze klidne maslem. Ale i domacim sadlem ci mletymi skvarkami.
Ja maximalne jednou za cas povidly, ale spise jako sladka tecka, nez jidlo.

A to maslo nebo doma ztopene sadlo je v podstate lepsi nez margariny, kdyz ho nejis moc. A jinak pomazanky z tvarohu
25. 02. 2014 06:54
asi máte všichni pravdu.... nic měnit nebudu. Ale do těch pomazánek se pustím :)
24. 02. 2014 23:19
Přišla jsem na to, že másla musí být decentně, takže když mi chybí tuky, tak navážím pár gramů mandlí a je to OK a SAFA svítí zeleně!
24. 02. 2014 21:49
Co vydrží měsíc, je mi podezřelé. Máslo je podle mě lepší než margaríny. Jestli chceš vyhovět safa semaforkům, tak ho používej méně. Kupuju gervais, lučinu, občas udělám pomazánku, ale moc nemažu. Jde to i bez toho.
24. 02. 2014 21:37
Nanejvejš tak Cottage. Ale ani to moc ne.
24. 02. 2014 21:35
já nemažu ničím.. dám raději o 3 plátky šunky víc.. :)
24. 02. 2014 21:32
já mažu tvarohem
24. 02. 2014 20:45
právěže bych potřebovala, něco, co mi nažene tuky, ale ne safu, nějaký margarín, jestli nemáte nějakou vyzkoušenou či oblíbenou značku. Pomazánky a Lučinu občas udělám/koupím, spíš něco na tenčí vrstvu, prostě nějaký ten margarín.
24. 02. 2014 15:45
Keď mažem, tak používam - ako hovorila moja neterka, kravičkové masielko. Náhradné, chemiami prehnané maslá , neznášam. Pod šunku si natieram aj tavený syr.
24. 02. 2014 15:22
Když už tak máslo, proto mám SAFu stále oranžovou, někdy Lučinu nebo gervais. Když nemažu, tak mi chybí tuky :)
24. 02. 2014 14:50
Já mažu nejraději ricottu a na ni kousek šunky. Teda na doma pečený chleba, pečivo jím hodně málo.
24. 02. 2014 14:40
skoro nemažu a když mažu tak máslem...
24. 02. 2014 14:37
Používám buď máslo, nebo čerstvé sýry typu lučina (třeba výborný je ananasový z Lidlu), někdy taky nic ... domácí kváskový chléb je výborný i bez namazání :-)
24. 02. 2014 14:35
Mažu čerstvými sýry typu lučina - ale pozor, ne všechny jsou bez chemie - ovšem ty samosebou nevydrží otevřené měsíc...někdy dělám topinky v topinkovači a hotové slabounce potřu domácím sádlem nebo pokapu oliváčem...jinak pomazánky z tvarohu či čerstvého sýra a něčeho (tuňák, rybičky, šunka, vajíčko...).
24. 02. 2014 14:28
používám tvarohové pomazánky
24. 02. 2014 14:20
Máslo, domácí lučina, domácí pomazánky (třeba luštěninové) ... měsíční trvanlivost neřeším, mám žravé děti, takže je všechno hned pryč ;-)
24. 02. 2014 14:20
Nemažu, používám celozrnný žitný fitness chléb a chutná samotný, nebo kus tvrdého sýra na něj:-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři