Slaďte ovocem (a zeleninou)
Ovoce je rovněž sladké a obsahuje cukr. Nicméně na rozdíl od koncentrovaných forem cukru obsahuje i další pozitivní živiny, a proto je bezpochyby výhodnější sladit jablkem, hruškou nebo třeba i mrkví či dýní. Nejintenzivnějším ovocným sladidlem je banán.
Kořeňte
Výrazná chuť koření dokáže částečně nahradit sladkou chuť. Klasikou je skořice či vanilka, vyzkoušet můžete i zázvor, badyán, anýz, hřebíček, nové koření, muškátový oříšek apod. S využitím koření vám bude stačit k oslazení menší množství cukru.
Ubírejte postupně
Obliba intenzivní sladké chuti je návyk. A u všech návyků (ať už se jich chceme naučit, či odnaučit) funguje nejlépe pravidlo postupných změn. Proto se nesnažte o velké změny naráz, ale množství cukru ubírejte postupně. Nejdříve uberte čtvrtinu z běžné receptury a postupně se dostanete třeba i na polovinu či ještě menší množství.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.