Bc. Tereza Beníčková
První prázdninový měsíc projektu Prožij rok zdravě bude patřit barvám zdraví. Tématem, které nás provede celým červencem, je totiž zelenina.
Léto a jeho (doufejme) horké počasí přímo vybízí k osvěžení a odlehčení jídelníčku. A pro takový úkol se zelenina hodí přímo dokonale. Možnosti jejího využití jak ve studené, tak teplé kuchyni jsou nepřeberné, stejně jako množství chutí a kombinací, které nám její jednotlivé druhy nabízí.
A máte se skutečně na co těšit, jelikož po Měsíci zdravého mlsání, ve kterém jsme se mimo jiné zaměřili na to, jak zkrotit naše chutě na sladké, přichází měsíc, ve kterém se rozhodně krotit nebudeme. Ba právě naopak! Jelikož průměrný dospělý člověk zkonzumuje jen asi polovinu minimálního denního doporučeného množství zeleniny, bude naším velkým červencovým úkolem naučit se vnímat zeleninu jako naprosto neopominutelnou, přirozenou a chutnou součást běžného jídelníčku.
Zelenina nám má skutečně hodně co nabídnout. Kromě své velmi nízké energetické hodnoty, díky níž se můžeme (nadneseně řečeno) zeleninou krmit celý den a nepřibrat ani gram, nám přináší i celou řadu dalších pozitiv v podobě vitamínů, minerálních látek nebo tolik důležité vlákniny. O tom se však více dozvíte v tematických článcích, které jsme pro vás připravili.
A nachystali jsme si i řadu zdravých receptů plných barev, které vám představí zeleninu tak, jak jste ji možná ještě nepoznali.
Tak buďte i v červenci s námi a dejte zelenině zelenou!
Komentáře je možné psát až po přihlášení.