Hodnocení (32 hlasů):
Mohlo by Vás zajímat
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
31. 05. 2013 22:41
bronchitida
mam doporučeno 20 procent bilkovin mam problem to nepřekročit zda se mi to malo rano šunka max.6 deka,odpoledne 100g masa a dam si na svaču podmasli a mam 20 procent prosim poradte mi děkuji
27. 04. 2013 16:54
Bílkoviny jsem navýšila na 30%, je tedy pravda, že někdy nevím, čím ta procenta "naplnit" ....
13. 03. 2013 07:00
Tuky mi dělají problémy svítí mi dost často červeně :-)
Děkuji za článek Maruško :-)
Děkuji za článek Maruško :-)
11. 01. 2013 16:07
2/3 tuků by měly být rostliného původu? Tak to by mě zajímalo, jak toho docílit, tak abych splnila jak poměr tuků, tak i bílkovin. (Aniž bych musela jíst soju..)
07. 10. 2011 10:16
Bude se to nastavovat na záložce Važení-měření?
Já to vítám. Při udržováku 8500 kJ mi to hází 100g bílkovin, což se mi zdá moc, při váze 68 kg. Je fakt, že Tanita mi spočetla spotřebu bílkovin podle svalové hmoty cca 90g, ale i to je míň.
Já to vítám. Při udržováku 8500 kJ mi to hází 100g bílkovin, což se mi zdá moc, při váze 68 kg. Je fakt, že Tanita mi spočetla spotřebu bílkovin podle svalové hmoty cca 90g, ale i to je míň.
06. 10. 2011 23:27
důležité je rozlišovat rostlinné a živočišné, tedy nasycené a nenasycené. Živ. přináší do cév cholesterol, rostlinné jsou nám prospěšné. Jistě se nevyhneš živ. tukům úplně, jsou skryté v mase, mléčných výrobcích apod., ale cca 2/3 a víc by mělo být z rostlinných zdrojů.
A nelze je nahradit, tuky hrají významnou roli ve fungování těla, ve správných pochodech, takže omezit je taky není úplně prospěšné :)
A nelze je nahradit, tuky hrají významnou roli ve fungování těla, ve správných pochodech, takže omezit je taky není úplně prospěšné :)
06. 10. 2011 21:40
Mám takový dotaz. Funkce bílkovin a sacharidů v jednotlivých režimech je mi celkem jasná a je myslím i pro laika pochopitelná. Zajímalo by mě ale, jak je to s tuky. Je opravdu nezbytně nutné si namazat na rohlík máslo, aby tam bylo těch 30% tuků? Není možné pokrýt část příjmu z tuků třeba bílkovinami? Samozřejmě za předpokladu, že nějaký tuk ve stravě zůstane (olivový olej do salátu, trocha pod maso, v rybách atd.) Když jsem poctivě zapisovala, tak jsme měla tuků vždycky málo (a neřešila jsem to), protože jsem se záměrně vyhýbala tučným potravinám. Vadí to něčemu?