Jak nakoupit, uvařit a sníst přiměřenou porci
Pokračování edice Hubneme s rozumem a bestselleru Hubneme s rozumem tvořivě přináší tentokrát komplexní návod k aktivní tvorbě jídelníčku. Chroničtí dietáři vědí, že není takový problém zhubnout, jako si váhové úbytky udržet. Kniha je proto univerzálním průvodcem pro všechny, kteří chtějí hubnout s rozumem a přitom si pochutnat, pro ty, kteří si chtějí váhu udržet, i pro ty, kdo s váhou problémy nemají, ale chtějí žít zdravě.
Kniha je originální v tom, že oproti jiným nenabízí pouze střípky – dílčí části vedoucí k životní změně – ale zahrnuje „vše v jednom“. V několika částech spojuje vše potřebné, co potřebujete vědět pro změnu vašeho jídelníčku.
V úvodní části knihy získáte motivaci k aktivnímu přístupu k trvalé změně životního stylu a zároveň i teoretické znalosti důležité pro sestavení optimálního jídelníčku. Pomocí nich si orientačně nastavíte svůj celodenní energetický příjem dle vašeho cíle.
Nastala doba jedová?
Chybí Vám pro sestavení jídelníčku vhodné potraviny?
Po přečtení první části knihy Nakupujeme s rozumem zjistíte, že skepse, kterou nyní často prezentují média ve vztahu ke kvalitě potravin, se vás nemusí týkat. "Nákupní manuál" vás seznámí podrobně se základními potravinovými skupinami, s výživovou hodnotou potravin dané skupiny a vyvrátí řadu často tradovaných mýtů. Po jejím přečtení byste již neměli bezhlavě podléhat reklamním sloganům a díky nabytým znalostem budete vědět, co a kolik koupit a zjistíte, že existuje dostatek potravin, ze kterých je možné sestavit výživově vhodný jídelníček.
Vaříme s chutí
Díky druhé části knihy je možné si sestavit celodenní vhodný chutný jídelníček. Receptová část knihy umožňuje volbu hlavního pokrmu v různé energetické hodnotě od 1600 kJ pro hubnoucí až do 2800 kJ pro ty, kteří chtějí žít zdravě. Pokrmy jsou navrženy tak, že je lze připravit ve dvou energetických variantách jen pomocí drobných změn (množství, technologická úprava potravin, závěrečné dochucení apod.).
Originalitou knihy je, že při přípravě pokrmů není nutné suroviny vážit, ale stačí je porovnat s fotografiemi, na nichž je znázorněno množství surovin potřebné na přípravu pokrmu.
Pomocí fotografií a jednoduchých měřítek (miska, lžíce, podložka, která je součástí knihy) odhadnete množství potřebných potravin i hotového pokrmu.
Porce právě pro vás
Pomocí třetí části knihy se pokusíte znovuobjevit přiměřenou velikost porce (není ani tolik nezdravých potravin jako nezdravého množství). Bohužel u mnoha lidí již vymizely fyziologické signály hladu a konzumují velké množství potravy pod vlivem jiných podnětů, než je hlad. Kniha nabízí fotografický přehled potravin pro sestavení snídaní, svačin a studených hlavních pokrmů. Pracuje se speciální podložkou, která je ke knize přiložena a slouží jako měřítko.
Sami sobě výživovým poradcem
Cílem této knihy je, abyste nepodlehli skepsi doby jedové, abyste nepodlehli toxickému prostředí, které vás provokuje ke konzumaci nadměrného množství potravin v nevhodném složení.
Radujte se ze života, ale zkvalitněte si ho. Po přečtení toto knihy byste si měli být schopni kvalifikovaně sestavit jídelníček, který bude optimální právě pro vás. Sami sobě si nebudete doporučovat potraviny, které vám nechutnají, a naopak si nebudete odpírat potraviny, které by vám v životě chyběly. Nebude to tedy o držení diety, kdy se již těšíte, že ji zanedlouho opustíte. Bude to o hře při vytváření jídelníčku, který splní výživová doporučení a zároveň vám bude chutnat, takže ho budete moci bez problémů dodržovat dlouhodobě.
Doufáme, že dobrodružná hra při sestavování celodenního jídelníčku vás bude bavit a povede vás k naplnění vašich cílů.
O autorech
Věnuje se problematice snižování nadváhy od roku 1978. V roce 1990 založila společnost STOB (Stop obezitě) a vypracovala efektivní metodu redukce váhy, jejíž účinnost je prověřena účastníky kurzů STOB a vycházejí z ní knihy edice Hubneme s rozumem. Díky této metodě zhubly již desítky tisíc potřebných.
Prof. Ing. Jana Dostálová, CSc.
Pracuje na VŠCHT, kde přednáší Potravinářské zbožíznalství a Technologii přípravy stravy. Je nejen autorkou mnoha set vědeckých a odborných prací, ale umí srozumitelnou formou předat své znalosti i široké veřejnosti formou přednášek a příspěvků v tisku, rozhlasu i televizi.
Na knize zejména receptové části se dále podílely Bc.Zuzana Málková, Bc. Martin Pávek a Bc. Hana Málková.
Akutální zaváděcí cena na e-shopu http://www.lekarna.cz/hubneme-s-rozumem-varime-s-chuti/ je 590Kč a k tomu obdržíte i brožuru Vánoce a kila.
Mohlo by Vás zajímat
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Paní Málková, moc děkuji.
remcal žeje moc draha ale jeho kouřeni také něco stoji né tak ahoj.
http://www.lekarna.cz/hubneme-s-rozumem-varime-s-chuti/
Informovala jsem o této snižené ceně v direct mailu,který jsem rozesílala tedˇo víkendu. Když tak si ve svém nastavení na STOBklubu upravte, že chcete zasílat novinky mailem, snažíme se pokud možno vás nezahlcovat reklamními a propagačními maily, ale např. těmito tipy, upozorněním na nové články apod., abyste poté takto nemuseli pátrat, kde co najdete. MaSka