Společnost REJ Planá nad Lužnicí uvedla na trh řadu celozrnných výrobků s vysokým obsahem vlákniny VÍTE,CO JÍTE. Na recepturách se podílel ing. Petr Havlíček, který se stal tváří projektu. Produkty splňují požadavky na správnou výživu a aktivní životní styl.
Nutriční složení výrobků odpovídá velmi přísným kritériím Mezinárodní zdravotnické organizace – největší důraz je kladen na regulovaný obsah přidaného cukru, obsah tuku (především transmastných kyselin a nasycených mastných kyselin), množství soli/sodíku a celkové energetické hodnotě a samozřejmě obsah vlákniny. Vzhledem ke splnění těchto podmínek byla celé produktové řadě Víte,co jíte přiznána mezinárodní ochranná známka Vím,co jím a piju.
Vybírat můžete z několika skupin – nejen pro nastartování dne jsou určeny kvalitní sypaná celozrnná müsli, jejichž základem jsou ovesné vločky a jsou nabízeny ve dvou příchutích – s 12% kvalitní čokolády nebo s 30% tropického ovoce bez přidaného cukru. Nepražené müsli má velmi nízký obsah transmastných kyselin a díky technologii zpracování si zachovává všechny stopové prvky, minerální látky, vitamíny a biologicky aktivní látky. V dubnu přichází REJ Víte,co jíte s vylepšenou recepturou a novým balením 400 g za příznivou cenu.
Ke svačině nebo kávě si můžete dát celozrnné sušenky grahamové a žitné. Jsou vyráběny bez použití hydrogenovaných rostlinných tuků, mají snížený obsah tuku a cukru a jsou obohaceny rezistentním škrobem Hi-maize, který je unikátním zdrojem nerozpustné vlákniny. Již brzy budou doplněny o novinku - žitné kakaové sušenky s vlákninou. Jsou v praktickém balení po 20 g (v krabičce 6 ks).
VÝBORNÝ POMOCNÍK |
Pro milovníky kvalitního žitného celozrnného chleba nabízí REJ Víte,co jíte pečící směsi ve dvou recepturách – Finský nebo Kovářský chléb. Směsi jsou určené především pro domácí pekárny, ale úspěšně si upečete výborný chléb i v troubě. Mají nulový obsah mono a disacharidů, vysoký obsah vlákniny a díky převaze celozrnné žitné mouky mají drobné póry, pevnější střídku a příjemnou kořeněnou vůni.
Řada je doplněna kvalitními celozrnnými těstovinami. Jsou vyrobeny z celozrnné italské semoliny nejvyšší kvality, díky které si drží tvar a konzistenci a mají přirozenou chuť. Navíc jsou zdrojem vitamínů, minerálních látek a bílkovin, mají nižší glykemický index oproti běžným těstovinám a 2x více vlákniny.
Pro zvýšení nutriční hodnoty a snížení glykemického indexu pokrmů připravovaných z klasické bílé mouky (pečivo, moučníky, palačinky atd., ale i do mletých mas, těstíček apod.) je určen rezistentní škrob Hi-maize. Jde o unikátní přírodní zdroj nerozpustné vlákniny vyráběný z geneticky nemodifikované kukuřice, kterým při vaření či pečení nahradíte část používané mouky.
TIP – recept na velikonoční pletenec
Celá řada výrobků tak díky vysokému obsahu vlákniny pomáhá udržovat stabilní hladinu cukru v krvi, udržuje optimální hladiny krevních tuků a podporuje správnou funkci střev. Produkty jsou prevencí pro rozvoj nadváhy a obezity, zánětlivých onemocnění střev a snižují riziko diabetu II. typu. Díky nižšímu glykemickému indexu mají pozitivní vliv na snižování hmotnosti.
Výrobky zakoupíte ve vybraných prodejnách zdravé výživy, e-shopu společnosti REJ (www.vitecojite.eu) a některé z nich v HM Globus, čaje a rezistentní škrob také v lékárnách.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
http://www.vitecojite.eu/kontakty/prodejnimista
Jinak je o tom škrobu povídání ještě na té krabičce, ale nechci to tu zaspamovat :-)
Jinak mám vyzkoušené sušenky, které jsou moc dobré a při vaření už jsem použila ten rezistetní škrob (dle receptů z Havlíčkovi hnihy).