TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 06. 01. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

CRUELA

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 603
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136535.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5679 h 47 min

Přátelé

CRUELA

Fotogalerie: Focaccia

  • Poslední úprava: 06. 09. 2013
  • Poslední komentář: 06. 09. 2013
Nahrávání..
Hodnocení (1 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

06. 09. 2013 12:06
Ingredience 2 porce
Tenhle recept je od Emanuela Ridiho a hned jsem si ho oblíbila. Je jednoduchý a hodí se v létě na grilování jako příloha úplně ke všemu :)

0,5kg hladké mouky
4dcl vody
½ droždí
1 lžíce mořské soli
5cl oleje extra virgin
+ na ozdobu/ chuť olivy, tymián

V míse smícháme vlažnou vodu a droždí. Postupně přisypáváme mouku, až vznikne hladké těsto. Mísu přikryjeme utěrkou a necháme odstát v teple, aby těsto řádně nakynulo. Až bude těsto nakynuté, vypracujeme z něj dva bochánky, ze kterých pak rukou vytvoříme dvě silnější placky. Vzniklé placky polijeme olivovým olejem, posypeme mořskou solí, rukama rozetřeme a promačkáme, aby se olej spojil se solí 
a s těstem. Těsto si můžeme ozdobit, čím nás napadne. Já použila olivy a tymián.. Chleby dáme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě 10-15 minut na 220-250°. Poté je necháme vychladnout. Nechte si křupat :)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři