Datum registrace: 17. 06. 2011
Honryb
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
9 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Honryb
Fotogalerie: Vím, co jím Popis: Není nad domácí pečivo ;-)
Hodnocení (29 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
12. 05. 2012 15:20
marikabak
Vypadá to lákavě :-) a za recept na chlebík děkuji.Až dojíme ten co jsem pekla dnes,ráda vyzkouším.Díky :-)
14. 04. 2012 09:58
máš to krásné ty houstičky vypadají luxusně, chleba peču podle stejného receptu a je to fakt ten nejlepší chleba jaký jsem doma upekla;-)
14. 03. 2012 18:53
Shlédla jsem instruktážní video o chlebíku. To snad ani není možné, že by to bylo tak jednoduché. Jinak v diskuzi pod odkazem jsem se od pana Cuketky dočetla, že je možno použít místo litinového hrnce i sklo. Hlavně tedy tu poklici. Tedy super, jdu do toho :-)
14. 03. 2012 18:39
My naštěstí máme 2 žravé děti. A jídlo si na den naplánujeme tak, abychom si mohli pochutnat :-)))
14. 03. 2012 17:49
Opravdu nechápu, jak s tímto můžete hubnout. Já bych se neudržela! To vypadá naprosto luxusně! Asi štěstí, že mám chlapa, co umí uvařit jen vajíčka a čaj. :-)))
14. 03. 2012 16:53
Tak to tady holky vidíte, a při tomhle mám hubnout :-))) Musím na Honzu prozradit, že pečení je jeho koníček a že ten chleba zvládneme k jedné večeři. Ale je opravdu neskutečně dobrý! Máme ho i propočítaný na hodnoty na 100g...najdu a dodám :-)))
14. 03. 2012 13:05
Honzo, někde doma asi mám, i na focacciu, ale docela dobrá je i z kupované směsi v lidlu (ale musíš hledat mezi dalšími směsmi asi 4 druhů chlebových směsí, co tam mají, vyjde kolem 25 kč a je to na 2 dávky); těsto nechám udělat pekárnu a pak to vylepšuji bylinkami, suš.rajčaty a olivami a peču v troubě. ale myslím, že i pan cuketka tam recept měl -cuketky blog je moje oblíbená inspirace. jestli najdu domácí, zítra to sem hodím, ju?
14. 03. 2012 09:58
to sasanka73: já dělám v pekárně zásadně jen těsto (a to na vše kynuté pečivo, co dělám - chleby, rohlíky, vánočku, ciabattu atd) a pak peču v troubě. na přípravu chleba mám po babi ošatku na kynutí (chleb.těstu jen prospěje kynout ještě chvíli po pekárně v ošatce), a jak psal Honza níž, dávám na dno trouby misku s horkou vodou - někde jsem vyčetla, osvvědčilo se :-)
14. 03. 2012 09:44
Ale se žitnou moukou opatrně, obsahuje málo lepku, těsto pak nedrží pohromadě, jakoby se roztéká, dávám obvykle 160g žitné a 400g pšeničné. Ale už jsem ho dlouho nedělal, momentálně je favoritem ten v hrnci...
14. 03. 2012 09:40
Recept na chleba v domácí pekárně:
Voda 350 ( nebo 300 plus jedno vejce)
Mouka 560 buď pšeničná hladká(chlebová) nebo přidat žitnou až do poměru 1:2
Ocet 2lžičky
Olej 2 lžičky
Sůl 2 lžǐky
Cukr 1 lžíce
Droždí-sušené jeden a půl lžičky sušeného nebo půl kostky čerstvého
Kmín, semínka, bylinky...dle libosti
A buď to nechat celé na pekárně nebo dát jenom vypracovat těsto a nechat vykynout a pak dát péct normálně do trouby.
Voda 350 ( nebo 300 plus jedno vejce)
Mouka 560 buď pšeničná hladká(chlebová) nebo přidat žitnou až do poměru 1:2
Ocet 2lžičky
Olej 2 lžičky
Sůl 2 lžǐky
Cukr 1 lžíce
Droždí-sušené jeden a půl lžičky sušeného nebo půl kostky čerstvého
Kmín, semínka, bylinky...dle libosti
A buď to nechat celé na pekárně nebo dát jenom vypracovat těsto a nechat vykynout a pak dát péct normálně do trouby.
14. 03. 2012 09:37
mlask.. a slint... :DDD Housky dělám, chleba v pekárně-ale vadí mi ty metly v něm. Pak se drolí. Zapomenu je vždycky vytáhnout včas. A s vánočkou je to to samé! Peču v pekárně, takže je z ní knedla s dírama ze spodu :-((
Ale tento bochník , veky i vánočka vypadají tááák dobře!!!
Ale tento bochník , veky i vánočka vypadají tááák dobře!!!
14. 03. 2012 08:31
Evičko, díky za nápady a že už jsi zkoukla video. Já to probádám až večer doma. Asi fakt bude lepší ten hrnec , je to již osvědčené :-)
14. 03. 2012 08:28
Aha. Tak ty velké bubliny v chlebíku jsou způsobeny nejen vlhkostí, ale i nedostatečným hnětením. Tak pekárna asi né. Ta těsto prohněte dokonale. Leda. Udělat těsto v míse, přendat do pekárny, přikrýt alobalem a péci ???
14. 03. 2012 07:57
Bohdanko, já peču v pekárně chlebík přikrytý tvrzeným sklíčkem místo pokličky. Aby vlhkost zůstala v chlebu. Myslím, že by za zkoušku stálo přikrýt nádobu třeba alobalem. Možná by to nahradilo kastrol s pokličkou. Vlhkost by také zůstala. Nevím, jen takový nápad.
Honryb, díky za receptíky. A na video hned kouknu.
Honryb, díky za receptíky. A na video hned kouknu.
14. 03. 2012 07:15
Dík za info. Na video jsem zatím ještě nekoukala :-)
Tak jestli mohu poprosit i o ten jiný do pekárny, ono totiž dobrých receptů na chleba není nikdy dost.... Na oplátku bych Ti pak mohla napsat náš oblíbený kváskový s bramborovou kaší, jestli neznáš :-)
Tak jestli mohu poprosit i o ten jiný do pekárny, ono totiž dobrých receptů na chleba není nikdy dost.... Na oplátku bych Ti pak mohla napsat náš oblíbený kváskový s bramborovou kaší, jestli neznáš :-)
14. 03. 2012 07:13
V pekárně tenhle chleba nepůjde, ten hrnec je důležitý, ostatně v tom videu je o tom řeč... Při pečení je totiž ten kastrol přiklopený pokličkou, takže skoro všechna vlhkost, co je v tom těstě, se neodpaří, ale zůstává v tom hrnci, takže chleba naprosto ideálně nabere na objemu a dostane ony charakteristické díry... Na pečení chleba v pekárně mohu poskytnout jiný recept...
14. 03. 2012 07:07
Moc moc děkuji za recepty :-) A na ten chleba jsem koukala už včera na netu - vzpomněla jsem si jak o chlebu pečeném v litinovém hrnci básnil můj šéf a koukám, že je to ten samý. Prý je výýýýýbornýýýý, tak ho v nejbližší době vyzkouším :-) Nevíš, jestli by šel úpéct i v pekárně, pokud by se nechal déle kynout ?
14. 03. 2012 00:05
A nakonec chleba - ten mám z netu, tady je odkaz:
http://www.cuketka.cz/?p=788
http://www.cuketka.cz/?p=788
14. 03. 2012 00:04
Vánočka:
275 ml mléka
100g rozpuštěného másla
4 lžíce cukru
3 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/3 čerstvého droždí
podle chuti kandované ovoce, rozinky, ořechy.....
smíchat, nechat kynout, pak uplést, nechat odpočinout, potřít vejcem a peču na 170C cca 30 minut
275 ml mléka
100g rozpuštěného másla
4 lžíce cukru
3 lžíce vanilkového cukru
1 lžička soli
500g polohrubé mouky
1 lžička sušeného nebo 1/3 čerstvého droždí
podle chuti kandované ovoce, rozinky, ořechy.....
smíchat, nechat kynout, pak uplést, nechat odpočinout, potřít vejcem a peču na 170C cca 30 minut
14. 03. 2012 00:02
Housky:
370ml vody (může být částečně mléko)
45g rozpuštěného másla
250g hrubé mouky
300g hladké mouky
2 lžičky soli
1,5 lžíce cukru
1,5 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
kmín, tymián, česnek, semínka... co je libo
Opět smíchat ručně nebo v pekárně, to je jedno a nechat kynout. Potom upleteme housky - mě to obvykle vyjde na 12ks - a necháme odpočinout, pak potřít vajíčkem, posypat mákem, hrubou solí a pod... Peču na 180C, vespod opět plech s vodou, cca 20-25min, podle barvy
370ml vody (může být částečně mléko)
45g rozpuštěného másla
250g hrubé mouky
300g hladké mouky
2 lžičky soli
1,5 lžíce cukru
1,5 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
kmín, tymián, česnek, semínka... co je libo
Opět smíchat ručně nebo v pekárně, to je jedno a nechat kynout. Potom upleteme housky - mě to obvykle vyjde na 12ks - a necháme odpočinout, pak potřít vajíčkem, posypat mákem, hrubou solí a pod... Peču na 180C, vespod opět plech s vodou, cca 20-25min, podle barvy
13. 03. 2012 23:58
Takže recepty
Veka:
Suroviny:
250 ml vody
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
300 g hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
dát smíchat a vykynout v domácí pekárně nebo smíchat ručně a odložit na hodinu, poté vyválet štangle, zase nechat aspoň půl hodiny odpočinout, potřít vajíčkem a pečeme cca 25 min, zpočátku na 200 C, pak ubrat na 170C. Ideální je nechat vespod v troubě plech s vodou.
Veka:
Suroviny:
250 ml vody
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
300 g hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
dát smíchat a vykynout v domácí pekárně nebo smíchat ručně a odložit na hodinu, poté vyválet štangle, zase nechat aspoň půl hodiny odpočinout, potřít vajíčkem a pečeme cca 25 min, zpočátku na 200 C, pak ubrat na 170C. Ideální je nechat vespod v troubě plech s vodou.
13. 03. 2012 18:15
tak jasně, je to pečivo, člověk s tím musí opatrně, ale zase žádný éčka, žádná chemie a člověk zná i přesné složení ;-) Navíc třeba housky se dají udělat nejen z pšeničné mouky, ale i žitné, dají se přidat semínka (trochu) a tak...
13. 03. 2012 14:53
tak litinový hrnec nemám :-( bude muset stačit ošatka na vykynutí a pak pečení na plechu
13. 03. 2012 14:07
Péct v litinovém hrnci by mě nenapadlo, ale vyzkouším. Můj kolega peče chleba taky a říká, že na tom miluje nejvíc to hnětení. Tak nevím. A housky vypadají luxusně
13. 03. 2012 12:59
Dotaz odjinud: Dle komentářů usuzuji, že Enoch je Tvá manželka ?
A na případný recept už se moc těším :-)
A na případný recept už se moc těším :-)
13. 03. 2012 11:45
No já taky začal s chlebem z pekárny, pak jsem přidal housky a vánočku, pekárna odvede těžkou práci, jenže pak se pekárna porouchala, oprava by stála 700, tak jsem našel jiný recept na chleba-bez hnětení, jen se to smíchá a nechá kynout 12 hodin, peče se (ideálně) v litinovém hrnci, výsledek zaručen.
13. 03. 2012 11:35
Vypadá to velmi lákavě, já dělám doma jen chleba, dostala jsem od dětí pekárnu, tak zatím zkouším.
13. 03. 2012 09:41
nádherné pečivo, až se slinysbíhají. oceňuji především krásný zvedlý popraskaný chlebík - pro mě vypadá absolutně profi! také se přimlouvám za recepty, prosím!
13. 03. 2012 08:13
Recepty jsou jednoduché, hlavně na chleba, ten je i bezpracný, jen trochu zdlouhavý. Pokud chcete, vyvěsím je tu...
12. 03. 2012 22:21
Jee tak to vypadá dokonale! Nedávno jsem objevila kouzlo kynutého těsta, ale mám jen recept na sladké...nepochlubil by ses? ;-) Díky!
Honryb
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?