Datum registrace: 21. 02. 2011
Martja
Původní Sebekoučink
50% Držím!
-
↑
+
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136794.90 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Stob skupiny
Martja
Fotogalerie: Jídlo :o)
Hodnocení (12 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
07. 03. 2013 18:36
neprodáváš ???? ;o)
10. 06. 2012 19:21
Nevím, jak popsat jak to chutná. Je to koncentrovaná chuť masa :o) Křehké to je a láme se to (něco jako chipsy), každá ta hromádka má svou marinádu (viz níže). Uchovává se to v sáčcích, doporučuji lednici. Ale vydrží to i pár dní i mimo. Proto je to velmi vhodné na svačinky či i obědy na cestách. Tahle domácí varianta vydrží v chladnu 2-3 měsíce. Ale jen pokud to všechno nesníte :o))) (Což u mne je obrovský problém :o) )
10. 06. 2012 19:20
Téda! tak to je první blog, který mého manžela zvedl ze sedačky, šel se podívat a to dokonce se slovy "to je mimořádně zajímavé" :-D
Díky za tip, vyzkouším
Díky za tip, vyzkouším
10. 06. 2012 19:15
Kdyby Vás zajímal postup:
Příprava masa:
Očištěné a tuku zbavené maso dejte do mrazáku na cca 6 hodin (raději kontrolujte, záleží na výkonu mrazáku). Nakrájejte maso na tenké plátky (tloušťka cca 3 mm, krájejte po vláknech). Poté namáčejte plátky v jednotlivých marinádách a dejte min. na 12 hodin do lednice marinovat.
Před samotným sušením zapněte troubu na 75°C, na pekáč dejte pečící papír s na něj poklaďte jednotlivé plátky masa. Dejte "péct" na 15 minut.
Poté naskládejte maso do sušičky. Nastavte teplotu 55-57°C (nejméně 54.5°C) a dejte sušit. Sušte min. 6 hodin, raději 8-10 - vše záleží na tloušce plátků.
Marinády:
Varianta - natural:
sůl
hrubě drcený pepř
Varianta - klasik:
1 lžička uzené soli
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce světlé sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička cukru (nebo medu)
1 lžička pepře
Varianta - divočina:
1 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky koření na divočinu
(směs stejných dílů pepře, nového koření, jalovce, bobkového listu a tymiánu)
4 lžíce worchesteru
Příprava masa:
Očištěné a tuku zbavené maso dejte do mrazáku na cca 6 hodin (raději kontrolujte, záleží na výkonu mrazáku). Nakrájejte maso na tenké plátky (tloušťka cca 3 mm, krájejte po vláknech). Poté namáčejte plátky v jednotlivých marinádách a dejte min. na 12 hodin do lednice marinovat.
Před samotným sušením zapněte troubu na 75°C, na pekáč dejte pečící papír s na něj poklaďte jednotlivé plátky masa. Dejte "péct" na 15 minut.
Poté naskládejte maso do sušičky. Nastavte teplotu 55-57°C (nejméně 54.5°C) a dejte sušit. Sušte min. 6 hodin, raději 8-10 - vše záleží na tloušce plátků.
Marinády:
Varianta - natural:
sůl
hrubě drcený pepř
Varianta - klasik:
1 lžička uzené soli
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce světlé sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička cukru (nebo medu)
1 lžička pepře
Varianta - divočina:
1 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky koření na divočinu
(směs stejných dílů pepře, nového koření, jalovce, bobkového listu a tymiánu)
4 lžíce worchesteru
Martja
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?