TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 21. 02. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Martja

Původní Sebekoučink

50% Držím!
- +

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 10664
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137202.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Martja

Fotogalerie: Jídlo :o)

  • Poslední úprava: 10. 06. 2012
  • Poslední komentář: 07. 03. 2013
Nahrávání..
Domácí hovězí sušené maso (jerky)
Před a po vysušení
Hodnocení (12 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 03. 2013 18:36
neprodáváš ???? ;o)
10. 06. 2012 21:54
Vypadá to mňamózně ! Dík za návod :-)
10. 06. 2012 19:24
vypadá to zajímavě....
10. 06. 2012 19:22
Dostávám na to chuť.
10. 06. 2012 19:21
Nevím, jak popsat jak to chutná. Je to koncentrovaná chuť masa :o) Křehké to je a láme se to (něco jako chipsy), každá ta hromádka má svou marinádu (viz níže). Uchovává se to v sáčcích, doporučuji lednici. Ale vydrží to i pár dní i mimo. Proto je to velmi vhodné na svačinky či i obědy na cestách. Tahle domácí varianta vydrží v chladnu 2-3 měsíce. Ale jen pokud to všechno nesníte :o))) (Což u mne je obrovský problém :o) )
10. 06. 2012 19:20
Téda! tak to je první blog, který mého manžela zvedl ze sedačky, šel se podívat a to dokonce se slovy "to je mimořádně zajímavé" :-D
Díky za tip, vyzkouším
10. 06. 2012 19:18
Jak to chutná? Jak se to uchovává?
10. 06. 2012 19:16
já na to zírám - myslela jsem, že to jsou červi. :-)
10. 06. 2012 19:15
Kdyby Vás zajímal postup:

Příprava masa:

Očištěné a tuku zbavené maso dejte do mrazáku na cca 6 hodin (raději kontrolujte, záleží na výkonu mrazáku). Nakrájejte maso na tenké plátky (tloušťka cca 3 mm, krájejte po vláknech). Poté namáčejte plátky v jednotlivých marinádách a dejte min. na 12 hodin do lednice marinovat.
Před samotným sušením zapněte troubu na 75°C, na pekáč dejte pečící papír s na něj poklaďte jednotlivé plátky masa. Dejte "péct" na 15 minut.
Poté naskládejte maso do sušičky. Nastavte teplotu 55-57°C (nejméně 54.5°C) a dejte sušit. Sušte min. 6 hodin, raději 8-10 - vše záleží na tloušce plátků.

Marinády:

Varianta - natural:
sůl
hrubě drcený pepř

Varianta - klasik:
1 lžička uzené soli
2 lžíce tmavé sojové omáčky
1 lžíce světlé sojové omáčky
2 stroužky česneku
1 lžička cukru (nebo medu)
1 lžička pepře

Varianta - divočina:
1 lžičky soli
1 lžička cukru
2 lžičky koření na divočinu
(směs stejných dílů pepře, nového koření, jalovce, bobkového listu a tymiánu)
4 lžíce worchesteru

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři