TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 07. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

Morndw

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 12832
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136831.30 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 21 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Morndw

Fotogalerie: Ještě jeden chlebík Popis: Radila jsem k pečení chleba, tak aby to nevypadalo, že si vymýšlím, popadla jsem mobil a udělala pár fotek. Ale proč všechny vypadají jako vzhůru nohama, to fakt nevím ...

  • Poslední úprava: 08. 06. 2015
  • Poslední komentář: 09. 06. 2015
Nahrávání..
Ve formě před dokynutím
Do trouby
Z trouby ven
Vyklopit na mřížku
Po natření slanou vodou
Ještě večer jsem ho rozkrojila :) (a ta fotka je taky naruby ... mizera mobil :/ )
Hodnocení (13 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

09. 06. 2015 12:07
Kváskový peču velmi málo. Nejsem ochotná dát tomu tolik času. Kvůli chuti někdy přidávám sušený kvásek, ale jen trochu. Častěji do pšeničného základu přidávám brambory, různé jiné ... obiloviny a semínka, tak aby výsledek nebyl příliš těžký. A jo, i tak je to úplně jiná chuť :)
09. 06. 2015 09:46
No krásný chlebíček. Děláš kváskový? Peču taky. Je to raxost a úplně jiná chuť.
08. 06. 2015 22:20
vypadá moc dobře,já když zkoušela píct chleba tak byl nějaký těžký,lepil se,chuť nic moc,asi to bylo tou žitnou moukou,...nebo rukama....budu to muset vyzkoušet podle receptů tady...mrknu se,snad je najdu
08. 06. 2015 21:33
Nádhera! Ten musí chutnat :-))))
08. 06. 2015 18:19
Vypadá krásně.
08. 06. 2015 10:55
Peču chleba 2-3x týdně, jak ho stíháme spotřebovat, protože nejíme pečivo z mrazáku. Tenhle konkrétně je asi z půl kila mouky ( pšeničná, pšeničná celozrnná a žitná, asi po třetinách, počítáno na lžíce) a 250 - 300 vody. Nejprve si dělám kvásek (z lžíce žitné mouky, půlky kvasnic, lžičky cukru a asi půl deci vody), pak připravím mouku s vodou, kmín, lněné semínko, lžičku soli, lžíci octa, menší lžíci oleje. Přihodím napěněný kvásek, a umíchám tužší těsto. (Míchám v pekárně, dost lepí). Kyne půl hodiny nebo hodinu, podle okolní teploty. Když je asi dvojnásobné, a na šťouchnutí měkké a pruží, opatrně vytvaruju bochník a dám do formy. To už sleduju a nechám dokynout 15-20 minut. Mezitím rozpálím troubu na 230. Po dokynutí peču na 230stupňů 15minut, pak na 140stupňů 15 minut a zase na 230 ještě 15 minut. Po vytažení z trouby hned vyklopím na mřížku, potřu slanou vodou a nechám vychladnout.
Celé to trvá 3-4 hodiny. To docela jde :)
08. 06. 2015 07:13
no parádní, tak to bych se chtěla jednou taky naučit:-)! Ale jen jsem četla u Zublinky ten postup a myslím, že mým údělem bude chleba kupovaný:-(( Takhle kdyby mi to někdo přímo ukázal:-)!
07. 06. 2015 20:47
No teda, je moc krásný a určitě dobrý!
07. 06. 2015 20:45
Já peču kváskový,žádný jiný jsem nikdy doma nepekla a dělám klasický bochník,skoro vypadá k nerozeznání od kupovaného,ale chuť a výdrž je úplně někde jinde :-)!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři