TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

NONNO

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 12698
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137202.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

NONNO

Fotogalerie: CELOZRNNÝ CHLÉB S DOMÁCÍM KVÁSKEM

  • Poslední úprava: 12. 01. 2012
  • Poslední komentář: 25. 01. 2012
Nahrávání..
Hodnocení (7 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

25. 01. 2012 11:23
Taky se přípravy kvásku bojím a hledala jsem na netu, až jsem našla tyto stránky, kde jsou i fotky a videa, tak to o víkendu prozkoumám a pak to zkusím. http://www.kvaskovychleb.cz
24. 01. 2012 17:05
Moc zajímavé, určitě zkusím. Jen mě děsí ta příprava kvásku...ten jsem ještě nedělala. Ale zase se mi líbí, že nemusím používat kvasnice...trochu mi v chlebu vadí
24. 01. 2012 16:43
Nemusíš ho hlídat. Dáš do lednice. Tam vydrží asi týden. A dá se i zamrazit. A když chceš opět použít, tak v teple nastartovat.
24. 01. 2012 16:29
týý jo, to ale aby člověk byl pořád doma a hlídal kvásek. A já pořád někde trajdám . Třeba na prodloužené víkendy... Ale toto určo vyzkouším!!!!
24. 01. 2012 16:28
To miluju, kuchařky co to mají v oku :-).
Chleba co jsem pekla včera byl dost kyselý, podle mě moc kvásku. No, budu vychytávat. Díky
24. 01. 2012 16:07
Já to už dělám od oka. A zatím se vždy povedl. Výroba toho kvásku není opravdu složitá. Každý den přidat trochu vody a tři, nebo čtyři lžíce žitné mouky. Když dáš víc, budeš mít víc kvásku. A hustota je asi jako na knedlíky.Možná trochu řidší. Ono to kvašením pak ještě zřídne. A do těsta na chleba raději kvásku víc, než míň. Tím nic nezkazíš. Kdyby jsi ho dala málo, tak by asi dlouho a špatně kynul. Vůbec se neboj a experimentuj. To vychytáš. Jinak, já mám objednanou pekárnu, která je přímo určená na výrobu kvásků, kváskových chlebů, ale i tempeh sýrů, jogurtů a i sladů. Moc se na ní těším. Pak dám vědět, jak jsem s ní spokojená.
24. 01. 2012 13:49
Takže kvásek živým tak dlouho, dokud nemám potřebných 350g? Zatím jsem zkoušela chléb s kupovaným kváskem. Problém je, že u nás je k dostání různá hustota od těstíčka v tuhosti kynutého na buchty až po tekutého jako na palačinky. Je mi celkem jasné, že musím (i když nevím jak) odhadnout množství vody. Ale potíž mi dělá odhad množství kvásku, protože v řídkém (tudíž s velkým množstvím vody) je jistě jiný počet kvasinek, než v hustém. Přece nemůžu dát do těsta 350g v obou případech.
13. 01. 2012 19:31
Určitě vyzkouším!!!
12. 01. 2012 21:49
Mňam! Co jiného dodat? :-)
12. 01. 2012 21:39
vypadá dobře,uřčitě v nejbližší době vyzkouším
12. 01. 2012 21:26
Bohdanko, dlouho mi trvalo, než jsem vychytala chlebík úplně bez kvasnic. Ale je to dobrůtka. Jen to kynutí je dlouhé.
12. 01. 2012 21:21
Já používám kvásek kupovaný. Dá se koupit např. v prodejnách Hradecké pekárny. Pokaždé si nechám v lednici na příště a než jdu péct, tak ho smíchám se 100 g žitné chlebové a 100 g žitné celozrnné mouky a 250 g vody.
12. 01. 2012 21:11
Vypadá báječně :-))) Nechceš vydat kuchařku ???? Bylo by to bezva !!!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři