Datum registrace: 01. 04. 2011
NONNO
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
NONNO
Fotogalerie: CELOZRNNÝ CHLÉB S DOMÁCÍM KVÁSKEM
Hodnocení (7 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
25. 01. 2012 11:23
kocanska
Taky se přípravy kvásku bojím a hledala jsem na netu, až jsem našla tyto stránky, kde jsou i fotky a videa, tak to o víkendu prozkoumám a pak to zkusím. http://www.kvaskovychleb.cz
24. 01. 2012 17:05
Moc zajímavé, určitě zkusím. Jen mě děsí ta příprava kvásku...ten jsem ještě nedělala. Ale zase se mi líbí, že nemusím používat kvasnice...trochu mi v chlebu vadí
24. 01. 2012 16:43
Nemusíš ho hlídat. Dáš do lednice. Tam vydrží asi týden. A dá se i zamrazit. A když chceš opět použít, tak v teple nastartovat.
24. 01. 2012 16:29
týý jo, to ale aby člověk byl pořád doma a hlídal kvásek. A já pořád někde trajdám . Třeba na prodloužené víkendy... Ale toto určo vyzkouším!!!!
24. 01. 2012 16:28
To miluju, kuchařky co to mají v oku :-).
Chleba co jsem pekla včera byl dost kyselý, podle mě moc kvásku. No, budu vychytávat. Díky
Chleba co jsem pekla včera byl dost kyselý, podle mě moc kvásku. No, budu vychytávat. Díky
24. 01. 2012 16:07
Já to už dělám od oka. A zatím se vždy povedl. Výroba toho kvásku není opravdu složitá. Každý den přidat trochu vody a tři, nebo čtyři lžíce žitné mouky. Když dáš víc, budeš mít víc kvásku. A hustota je asi jako na knedlíky.Možná trochu řidší. Ono to kvašením pak ještě zřídne. A do těsta na chleba raději kvásku víc, než míň. Tím nic nezkazíš. Kdyby jsi ho dala málo, tak by asi dlouho a špatně kynul. Vůbec se neboj a experimentuj. To vychytáš. Jinak, já mám objednanou pekárnu, která je přímo určená na výrobu kvásků, kváskových chlebů, ale i tempeh sýrů, jogurtů a i sladů. Moc se na ní těším. Pak dám vědět, jak jsem s ní spokojená.
24. 01. 2012 13:49
Takže kvásek živým tak dlouho, dokud nemám potřebných 350g? Zatím jsem zkoušela chléb s kupovaným kváskem. Problém je, že u nás je k dostání různá hustota od těstíčka v tuhosti kynutého na buchty až po tekutého jako na palačinky. Je mi celkem jasné, že musím (i když nevím jak) odhadnout množství vody. Ale potíž mi dělá odhad množství kvásku, protože v řídkém (tudíž s velkým množstvím vody) je jistě jiný počet kvasinek, než v hustém. Přece nemůžu dát do těsta 350g v obou případech.
12. 01. 2012 21:26
Bohdanko, dlouho mi trvalo, než jsem vychytala chlebík úplně bez kvasnic. Ale je to dobrůtka. Jen to kynutí je dlouhé.
12. 01. 2012 21:21
Já používám kvásek kupovaný. Dá se koupit např. v prodejnách Hradecké pekárny. Pokaždé si nechám v lednici na příště a než jdu péct, tak ho smíchám se 100 g žitné chlebové a 100 g žitné celozrnné mouky a 250 g vody.
NONNO
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?