Datum registrace: 31. 01. 2013
hakykralova
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 44.00 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Stob skupiny
hakykralova
Fotogalerie: Je libo sváča !!!
Hodnocení (7 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
04. 01. 2022 14:51
zdenalan
Odivuji všechny kteří to dokážou sníst, ale já prostě né.
04. 01. 2022 13:13
Neměla bych obavu, že se toho my dožijeme. Ona je výroba této poživatiny myslím docela nákladná. Něčím to musíte krmit. A kde budete brát mouku? To už je levnější upéci z ní chleba. Podle mě tihle tvorové vyžadují specifické podmínky - teplotu a vlhkost. A určitě to bude mít nějaké své choroby a škůdce... Jasně, nadáváme doma na moučné moly, ale kolikpak jich máte, i když doma máte kalamitu? Myslím, že by to nevydalo ani na jednu mou porci jídla.
Zatím je to taková módní a drahá vlna. Třeba zkušenosti ukážou, jak by se dala výroba zlevnit na přijatelnou míru... Zatím bych víc sázela na "umělé" bílkoviny vypěstované v živných kádích. I to se zatím děje jen v laboratorních podmínkách nebo minivýrobě. Ale starat se o flák hmoty je určitě jednodušší než o stejný objem živých tvorečků. Včelaři mi jistě dají za pravdu. Proč med dosud nenahradil cukr vyráběný z řepy nebo třtiny, když má tak báječné složení a zdánlivě k jeho výrobě není nic potřeba, jen nějaké ty včely a kvetoucí řepkové pole? Proto zdůrazňuju to zdánlivě.
Ale med je taky moje pošušňání. Já mám nejraději medovicový ("lesní"), jednou jsem měla od včelaře nějakou směs medovice a lesních bylin s převládající divokou malinou. Ten fakt byl vynikající a voněl opravdu po malinách.
Zatím je to taková módní a drahá vlna. Třeba zkušenosti ukážou, jak by se dala výroba zlevnit na přijatelnou míru... Zatím bych víc sázela na "umělé" bílkoviny vypěstované v živných kádích. I to se zatím děje jen v laboratorních podmínkách nebo minivýrobě. Ale starat se o flák hmoty je určitě jednodušší než o stejný objem živých tvorečků. Včelaři mi jistě dají za pravdu. Proč med dosud nenahradil cukr vyráběný z řepy nebo třtiny, když má tak báječné složení a zdánlivě k jeho výrobě není nic potřeba, jen nějaké ty včely a kvetoucí řepkové pole? Proto zdůrazňuju to zdánlivě.
Ale med je taky moje pošušňání. Já mám nejraději medovicový ("lesní"), jednou jsem měla od včelaře nějakou směs medovice a lesních bylin s převládající divokou malinou. Ten fakt byl vynikající a voněl opravdu po malinách.
04. 01. 2022 09:39
Taky jsem někde četla, že toto časem nahradí maso ... no, doufám, že se toho nedožiju ... ale kdyby nebylo zbytí, asi lepší než hladovět ...
04. 01. 2022 07:51
V tomto stavu bych asi ochutnala. Hlavně se mi jídlo nesmí v puse hýbat. :-)
04. 01. 2022 04:32
No tak tohle si klidně nechám ujít a raději budu bez svačiny..... I když je to třeba jídlo budoucnosti.....
03. 01. 2022 21:00
Nu, když mi to takto někdo pěkně připraví a namarinuje česnekem, tak to sním. Ale představa, že si je sama "sklízím" už tak lákavá není. Ale ano asi je to jídlo budoucnosti a tak raději být připraven než zaskočen. A Macatice máte recht, je to jako pražené oříšky. Za mě mají plusový bod za lokálnost...sklizeno v Blansku. :D
03. 01. 2022 20:44
Klidně sváču oželím. Synek prorokuje, že jednou budeme za tuto "havěť " vděční všichni
03. 01. 2022 20:16
"Přinesl jsem ti červy!" Já nevím, proč dědeček v Saturninovi po této Miloušově větě málem dostal hysterický záchvat.
Mně kdyby někdo přinesl takovéhle červy, přivítám ho s otevřenou náručí a pak budu pomlaskávat.
Před lety jsme tomu dělali senzorickou analýzu (vyplňovali příslušný dotazník), tak to vypadá, že výzkum přešel do fáze podnikatelské.
Já jsem ty červíky tehdy přirovnala k trochu slaným praženým oříškům, koukám, že tihle mají i česnekovou příchuť.
Cvrčky jsem ještě neměla, jen nějakou ochutnávku výrobků z cvrččí mouky na jakémsi Dni zdraví.
Cvičky jsem také ještě neokusovala (i když tedy neručím za to, co jsem tropila v době, kdy jsem byla tak malá, že si to nepamatuju). Teda Sifaka tvrdí, že ten plátek sušeného vatovce, co onehdá u mě viděla a na kterém jsem si pak pochutnala, vypadal jako obnošená vložka do boty a opovrhla jím. Nu, aspoň zbylo víc pro mě.
Ona se mi vkrádá na jazyk poznámka, že Sifaka neví, coje dobrého, ale nebyla by to pravda. Například o takové grilované chobotnici se vyjadřuje náramně pochvalně :-)
Mně kdyby někdo přinesl takovéhle červy, přivítám ho s otevřenou náručí a pak budu pomlaskávat.
Před lety jsme tomu dělali senzorickou analýzu (vyplňovali příslušný dotazník), tak to vypadá, že výzkum přešel do fáze podnikatelské.
Já jsem ty červíky tehdy přirovnala k trochu slaným praženým oříškům, koukám, že tihle mají i česnekovou příchuť.
Cvrčky jsem ještě neměla, jen nějakou ochutnávku výrobků z cvrččí mouky na jakémsi Dni zdraví.
Cvičky jsem také ještě neokusovala (i když tedy neručím za to, co jsem tropila v době, kdy jsem byla tak malá, že si to nepamatuju). Teda Sifaka tvrdí, že ten plátek sušeného vatovce, co onehdá u mě viděla a na kterém jsem si pak pochutnala, vypadal jako obnošená vložka do boty a opovrhla jím. Nu, aspoň zbylo víc pro mě.
Ona se mi vkrádá na jazyk poznámka, že Sifaka neví, coje dobrého, ale nebyla by to pravda. Například o takové grilované chobotnici se vyjadřuje náramně pochvalně :-)
03. 01. 2022 13:19
No není to skvělý vánoční dárek. Ještě mám cvrčky. Toliko bílkovin. :)
hakykralova
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?