TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 01. 02. 2014

Jak si nahrát profilovou fotku?

kuhnj

Původní Sebekoučink

30 %
0 kg 5 kg

Již zhubnuto: 1.5 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 16675
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136794.90 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 36 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

kuhnj

Fotogalerie: Moje nová vášeň:-) Popis: Začala jsem "kváskovat"...A moc mě to baví, navíc vše výborně chutná.Zatím používám jen celozrnné mouky všeho druhu a mouku žitnou, ovesné otruby, ořechy, semínka...

  • Poslední úprava: 28. 04. 2017
  • Poslední komentář: 29. 04. 2017
Nahrávání..
Dnešní špaldovo-žitný pecen. Praskl, ale to mám ráda:-).
Sladký kváskový koláč z celozrnné špaldové mouky s tvarohem a hruškami.
Kváskové dalamánky čerstvě upečené ráno k snídani.
Kváskové celozrnné lívanečky
Kváskové celozrnné parmezánové mufinky
Kvásková pizza z celozrnné špaldové mouky - vynikající!
Pšeničný chléb Tartine...Jeho pečení je zdlouhavý proces ale výsledek opravdu stojí za to!
Ještě jednou Tartine...
100% žitný chlebík s větším podílem žitného kvasu. Díky němu je chleba lehčí, než běžně prodávané žitné chleby. To je můj favorit:-).
Tento týden jsem upekla kváskový pivní chlebík, mňam!
Tentokrát jsou bagety bez kvásku, ale s použitím "poliše". Jsou vynikající...
Ještě jednou bageta:-).
Hodnocení (23 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

29. 04. 2017 13:18
Tak to také zkusim. Z žitného kvásku vyrobit jako startér ten pšeničný a upéci třeba vánočku. Dík za radu.
29. 04. 2017 09:25
Prostě nádhera! :-)
28. 04. 2017 22:46
Já ty bagety nechám kynout na pečícím papíře na plechu a potom je opatrně přesunu i s tím papírem na druhý rozpálený plech. To funguje dobře a placaté nejsou:-). Jinak převádění žitného kvásku na pšeničný dělám a fakt to jde výborně. Někdy ani nevím, jaký kvásek mám v lednici. Prostě ho před pečením nakrmím moukou kterou potřebuji a funguje to.
28. 04. 2017 21:06
Peču kromě kváskového žitného chleba i kváskovou vánočku, to je dobrota. Žitný kvásek převedou na pšeničný a je až neuvěřitelné jak krásně kyne bez kvasnic. Zkoušela jsem i bagety z popíše, ale měla jsem je dost placaté, problém byl v překlopení do rozpálené trouby. Z polišde občas peču slané bochanky s kousky hořké čokolády podle Maškrtnice a doporučuji.http://www.maskrtnica.cz/cokoladove-bochanky/
28. 04. 2017 20:35
Zkoušela jsem všemožné mouky, semolinovou, špaldovou, ovesnou, otruby apod. Tak nějak to míchám, kouzlím, čaruji a vždycky to vyjde:-). Ale pokud zkouším nový recept, držím se ho a experimentuji až na další pokus...
28. 04. 2017 20:16
Máš to nádherné! Podlehla jsem už také a pořád zkouším. Nezkoušela jsi ječnou mouku? Chystám se na dalamánky, tak uvidím.
28. 04. 2017 19:55
No to čumím, myslela jsem si, že se z kvásku dá upéct jenom chleba....
28. 04. 2017 19:30
Tak já mám nejraději ty popraskané. moc hezké.
28. 04. 2017 18:00
Jo jo všechno to vypadá fantasticky...
28. 04. 2017 11:23
Rychle sem s recepty! Fotografie nahánějí chutě!
27. 04. 2017 21:32
ˇOóóóóó, to je krása a musí to být dobrota.
27. 04. 2017 19:54
Vypadá to nádherně, a určitě výborně chutná.
27. 04. 2017 17:32
Krásné, prosím napíšu ti na email o recepty.
26. 04. 2017 22:58
Tak knedle jsem ještě nevyzkoušela, ale vyzkouším! Určitě!!!
25. 04. 2017 16:26
:D jak se jednou začne :D tak to nejde...
já začala před deseti lety v Praze, protože jsem tam nemohla najít chléb, který by mi chutí připomínal ten od nás :D - už jsem dělala i knedle
22. 01. 2017 22:47
V některé pekárně to jde. Povídala paní prodavačka, tak snad je znalá. Z toho sušeného se upekl chleba dobrý.
22. 01. 2017 19:45
Vše vypadá krásně. Kdysi jsem zkoušela, ale kvásek se nepovedl a já to vzdala. Když vidím tu krásu, tak nevím, zda to znovu nezkusit.
22. 01. 2017 11:47
S tou domácí pekárnou teda nevím...To nemám vyzkoušené...
22. 01. 2017 10:16
Souhlasím, je to vášeň :-)
Viděla jsi Jani, to kvaskové Browneis ? Několikrát jsem dávala oozeny kvásek do perníku a byl lepší, tohle bude určitě super.
22. 01. 2017 09:53
Vypadá to moc dobře.Peču si také chleba z kvasnic(asi rok),dá se kváskový péct v domácí pekárně?
22. 01. 2017 05:09
jsi moc šikovná, vypadá to všechno lákavě.
21. 01. 2017 23:04
Začínala jsem podle informací z netu. Najdeš tam všechno....:-).
21. 01. 2017 22:22
jak jsi začínala ??? podle nějaké literatury???
21. 01. 2017 22:20
vše vypadá přímo skvěle a určitě i to skvěle chutná, ale péct chleba neumím.
21. 01. 2017 22:12
Tolik dobrot. Mám právě v pekárně chleba ze sušeného kvásku. Jsem zvědavá, co z toho bude.
21. 01. 2017 21:34
Ne, ne, prasknul proto, že jsem ho zapomněla naříznout:-). Ale to popraskání je stejně nejlepší:-).
21. 01. 2017 20:27
:D Prasknul ten chleba samou dobrotou :)
Já jsem si vyladila chleba s kvasnicemi, na kvásek nemám nervy, ale taky už pár let pečivo nekupujeme.
21. 01. 2017 19:36
Evi, určitě se do toho pusť! Kváskové pečení je zdravé, chutné a navíc to je fakt zábavný:-). Úplně jsem tomu propadla, že jo Hani...:-).
21. 01. 2017 19:34
Sampoch: Dnes jsem pekla pro maminku ten chleba Tartine, ten je pečený z pšeničného kvásku. Maminka má problémy se žaludkem a kváskový chleba taky nemůže. Tento z pšeničného kvásku ji nedělá problémy:-). To jen tak pro info...
21. 01. 2017 19:33
No to je krása, to musí být dobré...já jsem kvásek kdysi umořila ještě před tím, než jsem z něj něco upekla. V Rusku jsem sama pro sebe nepekla, ale teď, když jsem doma, tak mě to zase láká.
21. 01. 2017 19:32
Nadhera , taky mi tu teď kyne celozitny celokvaskovy, zkoušela jsem z 2x dokrmivaneho kvasu, tak uvidím jaký bude.
21. 01. 2017 19:18
Tééda, skoro jsem si poslintal triko. Hlavně ty dalamánky vypadají luxusně. Sám tedy raději peču z kvasnic. Kvásek jsem zkoušel, i chleba z něj se mi povedlo upéct, jen ta chuť na mě byla příliš kyselá. Ze stejného důvodu mi nechutná ani nic kupovaného. Naštěstí jsem si ale vybrousil vlastní recept, a chlebíček mám podle svého gusta. Každopádně to krásně vypadá, a dovedu si představit jak krásně to voní.
09. 01. 2017 20:56
Hani, u nás byly lívanečky s tvarohem a domácí jahodovou marmeládou...Jsou vynikající, ještě jsem je dojídala k snídani:-).
09. 01. 2017 19:12
Lívanečky vypadají nadherně. Také jsme je dnes měli -kvaskové špaldové s vlockami, s domácími švestkovými povidly bez cukru a bílým jogurtem.
08. 01. 2017 20:46
Taky dělám kváskový chlebík už skoro 3 roky:-). Vychytala jsem si receptík . Rodině moc chutná a vedení kvásku není žádný problém, když je vyzrálejší tak vydrží v lednici opravdu i 14 dnů, aniž by se musel krmit. Ale většinou peču každou neděli , aby bylo celý týden co jíst :-).
08. 01. 2017 17:57
Myslím, že je lepší si kvásek založit sám, člověk pak lépe vidi jak se kvásek chová . Zabere to jen chvilku času, pár dni se krmi ráno a večer a cca po týdnu už upeče dobry chleba a přečka v lednici i dva týdny.
08. 01. 2017 17:52
Kvásek se dá sehnat na kvaskové mapě, návod na založení a vedení je třeba na pekarnomanii, Pavla v troube, na fb pecem pecen apod.
08. 01. 2017 11:53
Na netu jsem četla, že v DM drogerii prodávají sušený kvásek a že se oživuje celkem dobře...Jinak přemýšlím, že by měl jít poslat i poštou, ale asi až po těch mrazech...V lednici mi taky vydrží klidně týden bez problémů, tak proč by nevydržel 2 dny v balíčku...
08. 01. 2017 10:56
Všechno vypadá skvěle :-) ... Chléb z kvásku peču už skoro čtyři roky, kupovaný nám vůbec nechutná ... Navíc obrovská výhoda tohoto chleba je, zeje úžasné zdravý :-) ... Ze sladkého jsem zkoušela jenom vánočku, ale z kvasnic mi přijde lepší
08. 01. 2017 09:40
U nás mají kvásek v soukromé pekárně. Budu muset také něco upéct, to je dobrý nápad. Zatím jsem dělala jen kyselo :-)
08. 01. 2017 08:58
Já chci taky kvásek....jednou jsem měla a .....chcípnul mi:-(
08. 01. 2017 00:13
Jani děkuji, budu se muset někde pozeptat, chtěla bych také zkusit kváskový chleba.
07. 01. 2017 23:38
Evi, kvásek jsem koupila. Mám to jednoduchý, protože u nás v Podkrkonoší ho máme běžně ke koupi. Vaříme totiž kyselo a to často:-). Teď už ho kupovat nebudu, mám ho pořád v lednici a jen si ho přiživím, když potřebuji. Ani nevím, proč jsem už dávno nezkusila z něho péct...
Hani, receptů je fakt fůra. Ale chleba si postupně vychytávám. Dnes jsem konečně měla křupavou kůrku:-)!!!
07. 01. 2017 23:28
Hned bych si dala:-) A Jani, kvásek jsi koupila, nebo udělala sama? Prý se dá udělat.
07. 01. 2017 21:31
Kvásek si člověka velice rychle omota kolem prstu, je to taková prijemna závislost, Jani. Vítej v klubu :-) teď už to máš jednodušší, receptů je všude hodně nejen na chleby, dřív jsem si to musela ruzně přepočítávat a zkoušet a ne vždy s úspěchem ;-)
07. 01. 2017 21:11
Hani, je to fakt super...Úplně jsem tomu propadla:-).
07. 01. 2017 20:57
Kváskovaní je super a je to zdravější. Taky jsem se k tomu konečně zas vrátila. Rodinka si stěžovala, že to kupované není k jídlu ;-)
07. 01. 2017 20:37
Prasklá patka chleba zmizela, když byl chleba ještě teplý:-))))).

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři