Datum registrace: 14. 05. 2012
vsliz
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137202.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
vsliz
Fotogalerie: Pečení je Hera, Hera je pečení (prdlajs, pečení je vsliz :-D) Popis: Stačí špaldová celozrnná mouka... A je vykydáno. Někdy se sám sobě divim, jsem chlap nebo hospodyňka... Moje jakože kulinářské pokusy jsou k vidění zde: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1272573983232.2037568.1496396295&type=1&l=8427198574
Hodnocení (22 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
23. 04. 2013 09:32
CcLuln
mmm- vypadá to vážně dobře! ;)
11. 04. 2013 21:40
Tak jsem si okopírovala recepis :) Zkusím houstičky, ale jen z poloviční dávky a polovinu odnesu k našim :D
11. 04. 2013 12:33
Jo, mizí to do nás vždycky jako Němci do krytu :-D Takže to chce opět střídmost nebo víc makat.
11. 04. 2013 11:15
ty jsi umělec :-))) ale doma pečený chleba má jednu nevýhodu, je tak dobrý, že ho člověk víc sežere
11. 04. 2013 10:48
Teda, to bych si dala říct :-) Jsi prostě všestranný umělec :-)
Kamarádka dostala k vánocům pekárnu, pečer furt a má to taky dobrý. Já cokoli z kvasnic nedělám, prostě mi to nejde :-(
Kamarádka dostala k vánocům pekárnu, pečer furt a má to taky dobrý. Já cokoli z kvasnic nedělám, prostě mi to nejde :-(
11. 04. 2013 10:42
Holky, moje ženská se minule vážila, přibrala dvě kila. Bo vařím a jí to chutná. Takže co z toho vyplývá? Chodit, jezdit na kole a dělat věci, u kterých se člověk zapotí! :-D Každej si pod to může dosadit činnost podle libosti. A pak samozřejmě kila nebudou stoupat, či půjdou dolů. A když srovnám rozpečenou cereální kaiserku z Lidlu s houstičkou, ve které vím, co je, vítězí to, co si udělám doma. A vyjde to i levněji.
11. 04. 2013 09:51
Tak to je super! Jsi moc šikovný. Také peču doma chleba a housky a moc nám chutnají :-)))
11. 04. 2013 09:11
já to před nedávnem zkusil a vono nám to chutná :-D vařím už docela dlouho, ale peču pár týdnů.
11. 04. 2013 06:27
No páni!!! Smekám!!! ...já pořád říkám, že jsou chlapi prostě úžasní ! :):)
10. 04. 2013 23:16
Wow wow wow, klobouk dolů! Znám dost chlapů, co vaří (a dobře), ale pečení se většinou vyhýbají, a to nejen tomu sladkému. Skláním se hluboce, budu se muset nad sebou zamyslet (chleba peču jenom jednou ročně - na vánoční stůl).
10. 04. 2013 22:59
Vypadá to moc hezky a dovedu si představit že i chutná.peču si taky doma chléb i motám housky azkouším různé recepty,zatím jsou doma spokojeni.
10. 04. 2013 22:12
Úplně na mě dýchla babiččina kuchyň, buchty z kamen , kde se na pečení topilo dřevem, s povidly, mákem, tvarohem, švestkami - vše mělo původ na vlastní zahrádce či v sousední stáji...
10. 04. 2013 21:55
Wau, to vypadá skvěle! Náš tatínek je na pečení taky šikovný, ale na tohle by na něj bylo moc pracné ;).
10. 04. 2013 21:28
Červenám se, to bylo pro mou partnerku a naše děti, měl jsem jen jednu :-D tedy buchtu.. Byly s povidly.
10. 04. 2013 21:22
Jo a v případě chuti ještě lžičku octa - neutralizuje chuť kvasnic. Ale mě nevadí.
10. 04. 2013 21:21
Mouky tedy celkem půl kila, kombinaci si každej udělá podle chutí, čím více celozrnné, tím těsto hůř kyne, ale o to je hodnotnější.
10. 04. 2013 21:20
Jinak recept na pečivo je jednoduchej:
250 g celozrnné mouky, 250 g hladké v případě chleba, polohrubé v případě housek, 30 - 42 g kvasnic, semínka podle libosti, lžička soli, lžička cukru, trochu oleje, podle toho, jak kdo chce hřešit, cca 200 ml polotučného mléka, nechat nejdříve vykynout kvásek z kvasnic, cca 10 minut, poté zamísit těsto, když se dělají housky, přidat cca 1 - 2 vejce, přidat podle potřeby vlažnou vodu, těsto nesmí být moc tuhé, aby vykynulo a moc řídké, aby se dalo hníst, nechat cca 45 minut kynout na teplém místě, poté vyklopit na pomoučený vál, či linku a asi 10 minut hníst a překládat, aby se do něj zapracoval vzduch, vyformovat buď bochník a vložit do formy na biskupský chléb, či jiné formy na chléb, případně uplést slušivé houstičky nebo vyválet dalamánky, nechat cca 15 minut ještě vykynout, potřít rozšlehaným vejcem či osoleným mlékem, ozdobit hrubou solí či sezamem, housky péci cca 15 minut na plnej knedlík v plynové troubě, v elektrické asi na 230 °C, poté housky ještě asi deset minut dopékat, chléb ještě cca 30 - 40 minut, chce to vyzkoušet, píchnout do pečiva špejli... Pak už jen vyndat, nechat vychladnout a moc se nepřejíst, bo to je děsně, ale děsně žravá záležitost! A v mém případě si dát příští den o deset km na kole navíc! :-D
250 g celozrnné mouky, 250 g hladké v případě chleba, polohrubé v případě housek, 30 - 42 g kvasnic, semínka podle libosti, lžička soli, lžička cukru, trochu oleje, podle toho, jak kdo chce hřešit, cca 200 ml polotučného mléka, nechat nejdříve vykynout kvásek z kvasnic, cca 10 minut, poté zamísit těsto, když se dělají housky, přidat cca 1 - 2 vejce, přidat podle potřeby vlažnou vodu, těsto nesmí být moc tuhé, aby vykynulo a moc řídké, aby se dalo hníst, nechat cca 45 minut kynout na teplém místě, poté vyklopit na pomoučený vál, či linku a asi 10 minut hníst a překládat, aby se do něj zapracoval vzduch, vyformovat buď bochník a vložit do formy na biskupský chléb, či jiné formy na chléb, případně uplést slušivé houstičky nebo vyválet dalamánky, nechat cca 15 minut ještě vykynout, potřít rozšlehaným vejcem či osoleným mlékem, ozdobit hrubou solí či sezamem, housky péci cca 15 minut na plnej knedlík v plynové troubě, v elektrické asi na 230 °C, poté housky ještě asi deset minut dopékat, chléb ještě cca 30 - 40 minut, chce to vyzkoušet, píchnout do pečiva špejli... Pak už jen vyndat, nechat vychladnout a moc se nepřejíst, bo to je děsně, ale děsně žravá záležitost! A v mém případě si dát příští den o deset km na kole navíc! :-D
10. 04. 2013 21:17
No to je úžasný ,to byl vždycky můj sen mít chlapa který by se mi trochu ,,motal" v kuchyni. Tak budu muset jen zírat jak jsi šikovnej.
10. 04. 2013 21:07
Ahoj děvčata, na pečení jsem se dal asi před 14 dny... Naposledy jsem pekl před dvaceti lety.
Ne, kvásek si nepěstuji, Marie, to jsou obyčejný kvasnice :-D
Používám celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku, přidávám ořechy, semínka, ty housky jsou z dneška, chléb jsem dělal asi 5x. Ještě nějaké fotky přidám, mám je na FB. Jinak pokud to vyjde, přivezu vám něco na ochutnání toho 20. května. :-D
Ne, kvásek si nepěstuji, Marie, to jsou obyčejný kvasnice :-D
Používám celozrnnou pšeničnou a žitnou mouku, přidávám ořechy, semínka, ty housky jsou z dneška, chléb jsem dělal asi 5x. Ještě nějaké fotky přidám, mám je na FB. Jinak pokud to vyjde, přivezu vám něco na ochutnání toho 20. května. :-D
10. 04. 2013 21:05
kdybych nebyla po večeři, asi by mi i slina do klávesnice ukápla :-)
Vypadá to přímo k nakousnutí!
Vypadá to přímo k nakousnutí!
10. 04. 2013 21:01
A ještě mi řekni Vlasto, že si pěstuješ svůj kvásek...ten chleba vypadá totálně neodolatelně! ahoj Marie
10. 04. 2013 20:49
Paráda:)))
Kdy se uvidíme příště?
A přivezeš na ochutnání?
Fakt super:)))))
Kdy se uvidíme příště?
A přivezeš na ochutnání?
Fakt super:)))))
vsliz
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?