TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Holub bez kůže průměr (syrový)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 600 kJ
Bílkoviny: 17 g SAFA: 3.6 g
Tuky: 8 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část, můžete holuba občas konzumovat.

Náhrada

Pro zpestření jídelníčku můžete toto maso konzumovat, odstraňte však před konzumací kůži. Při redukční dietě vybírejte méně tučné části. Holuba lze nahradit jinou běžnější drůbeží, například krůtou či kuřetem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři