TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Husa bez kůže průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 680 kJ
Bílkoviny: 23 g SAFA: 3.2 g
Tuky: 7 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.2 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u husy je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud odstraníte kůži a viditelný tuk a vyberete si libovou část (prsa), můžete husu občas konzumovat.

Náhrada

Vhodnější alternativou jsou kuřecí nebo krůtí prsa (bez kůže), které obsahují méně tuku.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři