TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Vepřové nožky (syrové bez kosti)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1230 kJ
Bílkoviny: 16 g SAFA: 11.3 g
Tuky: 25 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.12 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu, u vepřových nožek je však obecně vysoký. Jedná se navíc o tuk s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin, jejichž příjem by se měl omezovat. S obsaženým tukem narůstá také obsah cholesterolu. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, zinek). Tento druh masa má vysoký obsah tuku, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.

Náhrada

Vhodnější alternativou je libovější vepřové (kýta, pečeně), hovězí zadní nebo krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři