Kategorie potravin
Jedná se o směs tuňáka s česnekem a feferonkou, která se používá k ochucení těstovin. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. Tento výrobek však obsahuje velké množství přidaného tuku, jedná se sice o tuk s příznivým složením mastných kyselin, ale energetická hodnota tohoto výrobku je poměrně vysoká, proto ho zařazujte do jídelníčku pouze výjimečně a před konzumací nechte olejový nálev pořádně okapat.
Náhrada
Vhodnější je připravit si vlastní směs pro přípravu těstovin, použijte tuňáka ve vlastní šťávě, kapku kvalitního oleje a větší množství zeleniny.