Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Nízkotučný jogurt obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je velmi nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada
Nízkotučný bílý jogurt zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit jogurtem polotučným, který má výrazně lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.