TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Grácia jogurt dezertní stracciatella (Müller)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 590 kJ
Bílkoviny: 4.1 g SAFA: 3.6 g
Tuky: 5.3 g Cukry: 18 g
Sacharidy: 18 g Vláknina: 0.1 g
Sůl: 0.12 g

Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt s vyšším obsahem tuku a velmi vysokým obsahem přidaného cukru. Tento jogurt má proto poměrně vysokou energetickou hodnotu a raději ho do jídelníčku nezařazujte.

Náhrada

Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru a s nižším obsahem tuku, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce. Občas můžete konzumovat jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři