Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento jogurt má přijatelný obsah tuku, ale velmi vysoké množství přidaného cukru, jehož příjem by se měl co nejvíce omezovat. Proto není vhodné tento jogurt pravidelně ve větším množství konzumovat.
Náhrada
Vhodnější alternativou je polotučný nebo nízkotučný bílý jogurt, do kterého si můžete přidat například ovesné vločky, sypané müsli nebo ovoce. Občas můžete konzumovat ochucené jogurty slazené nízkokalorickým či nekalorickým sladidlem.