Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o nízkotučný jogurt, který neobsahuje téměř žádný tuk, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je velmi nízká a je vhodné tento jogurt zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada
Tento jogurt je vhodné zařazovat do jídelníčku, můžete ho občas nahradit jogurtem polotučným, který má výrazně lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.