Kategorie potravin
Kysané mléčné výrobky jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou kysaných mléčných výrobků je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Tento výrobek obsahuje navíc kulturu L. Casei a je obohacen vitaminy B6 a D. Actimel obsahuje malé množství tuku, obsahuje však přidaný cukr, energetická hodnota je přijatelná a díky malému balení můžete tento výrobek občas zařazovat do jídelníčku.
Náhrada
Pokud chcete vypít kysaného nápoje větší množství, volte raději výrobky bez přidaného cukru, například neochucený kefír, zákys, acidofilní mléko apod.