TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Lučina Jarní pažitka
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1001 kJ
Bílkoviny: 6.4 g SAFA: 10 g
Tuky: 22 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 4.6 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.8 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Lučina je smetanový termizovaný sýr s poměrně vysokým obsahem tuku. Pokud si na pečivo namažete jen tenkou vrstvu, můžete tento sýr občas zařazovat do jídelníčku.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, například cottage, ricotta, Lučina linie, Philadelphia light apod. Ideální je také připravit si pomazánku z tvarohu, zeleniny a případně nějakého méně tučného sýra.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři