Kategorie potravin
Jedná se o chléb z pšeničné mouky, žitné mouky, pšeničných otrub, pšeničné celozrnné mouky, sójové mouky, obohacený o semínka a ovesné vločky. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky obsahu semínek je v tomto chlebu vyšší obsah tuku, jedná se však o tuk s příznivým složením. Tento chléb má díky přítomnosti celozrnné mouky, semínek a vloček vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství ho můžete zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada
Tento chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.