TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb slunečnicový průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1040 kJ
Bílkoviny: 9.9 g SAFA: 0.7 g
Tuky: 5.2 g Cukry: 2.5 g
Sacharidy: 39.9 g Vláknina: 6 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o vícezrnný chléb z pšeničné a žitné mouky obohacený o slunečnicová semínka, vločky, klíčky a otruby. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je díky obsaženým semínkům mírně vyšší. Tento chléb má vyšší obsah vlákniny, vitaminů a minerálních látek než klasický bílý pšeničný chléb. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři