Kategorie potravin
Jedná se o pšeničný chléb obohacený o celozrnnou pšeničnou mouku a otruby, tmavou barvu mu dodává především sladová směs. Chléb je bohatým zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je v tomto chlebu mírně vyšší, jedná se o tuk pocházející z řepkového oleje a klíčků, má tedy vhodné složení mastných kyselin. Tento chléb obsahuje celozrnnou mouku, otruby, vločky a klíčky, má proto vyšší obsah vlákniny a vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada
Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.