TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Ciabatta průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1080 kJ
Bílkoviny: 10 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 2 g Cukry: 3 g
Sacharidy: 50 g Vláknina: 3.7 g
Sůl: 1.6 g

Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Ciabatta je většinou vyrobena z nízkovymleté pšeničné mouky, obsahuje tedy méně vlákniny a nižší množství vitaminů a minerálních látek. Nevýhodou je také vyšší glykemický index. Jedná se především o zdroj energie bez významného přínosu příznivých látek, bílé pečivo proto konzumujte pouze výjimečně. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři