Kategorie potravin
Jedná se o pufované kukuřičné chlebíčky s kakaovým dekorem. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vyšší obsah cukru a tuku, jedná se navíc o tuk s nevhodným složením, který je bohatý na nasycené mastné kyseliny. Množství tuku je v tomto výrobku však nižší než u polomáčených výrobků, které obsahují větší množství polevy. Přesto složení tohoto výrobku není vhodné a raději ho do jídelníčku pravidelně nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.