Kategorie potravin
Jedná se o pufovaný výrobek z rýže a polevy se sladidlem. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě má i vysoký obsah tuku, jedná se navíc o tuk nevhodného složení, který je velmi bohatý na nasycené mastné kyseliny. V polevě je použito sladidlo maltitol, obsah cukru ve výrobku je proto nižší. Energetická hodnota je poměrně vysoká a složení výrobku není příliš vhodné, proto ho do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.