Kategorie potravin
Tento výrobek je složený z rozinek, ovesných vloček, glukózového sirupu, sušeného ovoce, oplatky a dalších přísad. Tyčinka obsahuje velmi málo tuku, velmi vysoký je však podíl cukru (43 g/100 g). Tyčinka je zdrojem vlákniny, pozitivní je obsah betaglukanů, které působí příznivě na kardiovaskulární systém, obsah v tyčince je však poměrně nízký. Energetická hodnota tyčinky je poměrně nízká, ale kvůli velmi vysokému obsahu cukru není vhodné ji zařazovat pravidelně do jídelníčku.
Náhrada
Vhodnější jsou müsli tyčinky, které obsahují méně cukru. Ani ty však nemají zcela vhodné složení, při redukční dietě jsou vhodnější proteinové tyčinky (např. Guareta, ProSnax), které mají díky vyššímu obsahu bílkovin příznivější složení, nižší glykemický index a zasytí na delší dobu.