Kategorie potravin
Ingredience: 40 g krevet, 16 g jablek, 2 g citronové šťávy, 25 g majonézy, 3 g kečupu, 10 g smetany, 1 g cukru, 2 ml bílého vína, sůl, pepř mletý bílý, worcester Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje vysoké množství tuku, jedná se však především o tuk s příznivým složením mastných kyselin. Příznivý je také obsah bílkovin, v tomto salátu však zcela chybí zelenina.
Náhrada
Tento salát má poměrně vysoký obsah tuku a je proto energeticky vydatný, do jídelníčku ho můžete zařadit pouze výjimečně v malém množství. Vhodnější složení má například tuňákový salát, který obsahuje méně tuku. Pokud si salát připravujete doma, použijte místo majonézy bílý jogurt, vynechte smetanu a doplňte ho větším množstvím zeleniny.