TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Žampionová polévka instantní průměr (hotový pokrm)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 180 kJ
Bílkoviny: 1 g SAFA: 0.6 g
Tuky: 1.2 g Cukry: 2 g
Sacharidy: 7 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.9 g

Polévky mají díky vysokému obsahu vody poměrně nízkou energetickou hodnotu. Je možné je konzumovat buď jako hlavní jídlo, když je doplníte například celozrnným pečivem, nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou, anebo před hlavním jídlem, polévku však započítejte do energetického příjmu a úměrně snižte množství hlavního pokrmu. Polévky v prášku jsou však především zdrojem sacharidů, někdy i tuku s nevhodným složením a nepřináší mnoho příznivých látek. Často obsahují také mnoho soli a glutamát sodný, jejichž konzumace by se měla z důvodu nadměrného příjmu sodíku omezovat. Není proto příliš vhodné tyto polévky pravidelně konzumovat.

Náhrada

Vhodnější jsou polévky připravené z čerstvých surovin. Ideálně přidejte do polévky více zeleniny a pokud ji konzumujete jako hlavní jídlo, tak i více bílkovinného zdroje (libové maso, vejce). Polévky nezahušťujte nebo pro zahuštění použijte například rozmixovanou zeleninu nebo bramboru. Pokud byste konzumovali polévky z prášku, vybírejte polévky s co nejnižším obsahem tuku, soli a bez přidaného glutamátu.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři