Kategorie potravin
Jedná se o smetanu vyrobenou ze sójových bobů, slunečnicového oleje, pšeničného sirupu a dalších přísad. Obsah tuku je 18 %, smetana není tedy vhodná ke šlehání, ale lze ji použít při vaření či do kávy. Výhodou oproti klasické smetaně je vhodnější složení tuku a nepřítomnost cholesterolu a laktózy. Tento výrobek můžete občas v malém množství použít. Složení: Pitná voda, slunečnicový olej* (15 %), loupané SÓJOVÉ BOBY* (8,3 %), rýžový sirup*, rýžová mouka*, emulgátor (SÓJOVÝ lecitin), stabilizátory (guma guar*), mořská sůl. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Náhrada
Rostlinné alternativy jsou vhodné především pro jedince s laktózovou intolerancí nebo s alergií na mléčnou bílkovinu. Pro zdravého jedince je možné využít klasickou smetanu z kravského mléka, která sice obsahuje tuk s méně vhodným složením, ale výhodnější je obsah kvalitnějších bílkovin, vitaminů a využitelných minerálních látek.