Kategorie potravin
Jedná se o směs ovesných vloček, cukru, řepkového oleje, cereálního extrudátu a dalších přísad. Výrobek obsahuje vyšší množství tuku, díky řepkovému oleji se však jedná o tuk s vhodným složením. Obsah cukru je ještě přijatelný. Výhodou je obsah vlákniny a zejména betaglukanů, které mají příznivé účinky. Zapékané müsli jsou méně vhodné kvůli vyššímu glykemickému indexu a možnosti vzniku nepříznivě působících látek během zapékání. Složení tohoto výrobku je v porovnání s podobnými výrobky lepší, zařazujte ho však do jídelníčku jen občas v malém množství.
Náhrada
Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.