Kategorie potravin
Jedná se o zapékanou směs pohankových a jáhlových vloček s cukrem, řepkovým olejem a dalšími přísadami. Pohanka i jáhly jsou přirozeně bezlepkové, tento výrobek je proto možné konzumovat i při bezlepkové dietě. Výrobek však obsahuje poměrně vysoké množství tuku a cukru. Obsah vlákniny je spíše nižší. Zapékané müsli jsou méně vhodné kvůli vyššímu glykemickému indexu a možnosti vzniku nepříznivě působících látek během zapékání. Tento výrobek zařazujte do jídelníčku spíše výjimečně.
Náhrada
Vhodnější jsou nezapékané sypané müsli, které obsahují méně tuku a většinou i méně přidaného cukru a mají nižší glykemický index. Ještě vhodnější je připravit si vlastní směs z ovesných vloček, oříšků a semínek a společně s čerstvým ovocem je přimíchat do bílého jogurtu.