Kategorie potravin
Jedná se o instantní směs z rýžové mouky, cukru, sušeného jogurtu, sušeného mléka, soli a probiotických kultur, připravuje se zalitím horkou vodou. Výrobek je především zdrojem sacharidů v podobě škrobu, dále obsahuje malé množství bílkovin a téměř žádný tuk, obsah cukru je velmi vysoký (29,9 g/100 g). Vlákniny je obsaženo jen velmi malé množství. Výhodou tohoto výrobku je obsah probiotických kultur, které mají příznivý vliv na trávicí trakt. Tento výrobek představuje především zdroj energie, nevýhodou je vysoký obsah cukru a vyšší glykemický index. Z těchto důvodů tuto kaši raději do jídelníčku zejména při redukční dietě pravidelně nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější je ovesná kaše, která obsahuje více prospěšných látek a má nižší glykemický index. Vybírejte však ty, které obsahují méně cukru. Nejlepší variantou je připravit si vlastní ovesnou kaši z celozrnných vloček, mléka či vody a doplnit ji například čerstvým ovocem nebo oříšky.