- Autor: ANCINKA
- Doba přípravy (min.): 30
- Uživatelský recept
- Porce: 24.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mouka špaldová celozrnná | 220 |
Mouka pšeničná celozrnná | 280 |
Kakao Holandské (v suchém stavu) | 15 |
Cukr třtinový hnědý | 120 |
Acidofilní mléko plnotučné (z Valašska) | 700 |
Olej řepkový | 100 |
Šmakoun meruňka | 300 |
Dochucovadla:
jedlá soda 1,5 kávové lžičky, perníkové koření, na promazání povidla, zdobit můžeme ořechy . Povidla a ořechy nejsou započítány ve výživových hodnotách .
Energetická hodnota celkem: 16330 kJ
Bílkoviny (g): 136,
Tuky (g): 139,
Sacharidy (g): 516,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 162,
Vláknina (g): 52,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 680 kJ
Bílkoviny (g): 5.7, Tuky (g): 5.8, Sacharidy (g): 21.5, SAFA (g): 1.2, Cukry (g): 6.8, Vláknina (g): 2.2, Sůl (g): 0.1
Postup přípravy
Smícháme všechny suché suroviny. Šmakouna nalámeme a rozmixuje tyč. mixerem s acidofilním mlékem a přidáme k mouce. Celozrnná mouka více saje, proto v případě potřeby těsto doředíme vodou, aby šlo dobře vylít a rozetřít po plechu vyloženém pečícím papírem. Pečeme cca 25 min na 175.st C. Zkoušíme špejlí.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.