- Autor: martashi
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 6.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Rajský protlak | 300 |
Celer bulva | 100 |
Mrkev | 100 |
Petržel - kořen | 100 |
Cibule | 100 |
Hovězí kližka | 600 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 1200 |
Citronová šťáva | 20 |
Dochucovadla:
sůl,nové koření,tymián,bobkový list,skořice
Energetická hodnota celkem: 5812 kJ
Bílkoviny (g): 144,
Tuky (g): 40,
Sacharidy (g): 106,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 64,
Vláknina (g): 17,
Sůl (g): 3
Energetická hodnota na 1 porci: 969 kJ
Bílkoviny (g): 24, Tuky (g): 6.7, Sacharidy (g): 17.7, SAFA (g): 2.8, Cukry (g): 10.7, Vláknina (g): 2.8, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Zesklovatíme cibulku na trošce másla, přidáme nastrouhanou kořenovou zeleninu, rajský protlak, přilijeme vývar, citronovou šťávu, dochutíme kořením a solí. Je-li nutné rozmixujeme a zahustíme troškou mouky (záleží na hustotě protlaku a množství zeleniny)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.