- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 40
- STOB recept
- Porce: 16.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Flora Gold | 80 |
Mléko čerstvé polotučné (1,5 % tuku) | 40 |
Mouka pšeničná celozrnná | 200 |
Lískové ořechy (nesolené) | 50 |
Bílek (syrový) | 20 |
Energetická hodnota celkem: 7344 kJ
Bílkoviny (g): 38,
Tuky (g): 91,
Sacharidy (g): 191,
SAFA (g): 17,
Cukry (g): 56,
Vláknina (g): 18,
Sůl (g): 0
Energetická hodnota na 1 porci: 459 kJ
Bílkoviny (g): 2.4, Tuky (g): 5.7, Sacharidy (g): 11.9, SAFA (g): 1.1, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 1.1, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Z mouky, cukru, tuku vhodného na pečení (např. Flora Gold) vypracujeme těsto, dle potřeby zředíme trochou mléka. Těsto necháme chvíli odležet. Těsto vyválíme a vykrajujeme za pomocí vykrajovátka kolečka nebo jiné libovolné tvary. Doprostřed dáme lískový oříšek a potřeme bílkem. Pečeme na 180°C cca 12 - 15 minut do mírného zezlátnutí. Hmotnost hotového pokrmu: 380 g
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.