- Autor: bojav
- Porce: 10.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Vepřová krkovice (syrová) | 2500 |
Uzená krkovice | 200 |
Leerdammer lightlife 30% | 200 |
Žampiony | 150 |
Olej olivový | 100 |
Destiláty, lihoviny 40 % alkoholu (vodka, slivovice, whisky) | 50 |
Med | 30 |
Hořčice plnotučná průměr | 80 |
Citronová šťáva | 30 |
Dochucovadla:
2 lž.citron.šťávy, 4 lžíce tvrdého alkoholu, 3lž.hořčice. 1lž medu, 2 lž.oleje, 1,5 lž soli
Energetická hodnota celkem: 32401 kJ
Bílkoviny (g): 573,
Tuky (g): 569,
Sacharidy (g): 71,
SAFA (g): 231,
Cukry (g): 32,
Vláknina (g): 5,
Sůl (g): 13
Energetická hodnota na 1 porci: 3240 kJ
Bílkoviny (g): 57.3, Tuky (g): 56.9, Sacharidy (g): 7.1, SAFA (g): 23.1, Cukry (g): 3.2, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1.3
Postup přípravy
Kotletu nařežeme, ale nedokrojíme. Natřeme zálivkou i v zářezech, zabalíme do alobalu a necháme minim. 24 hod marinovat. Poté do zářezů vložíme plátky uzeného, sýra (2mm tlusté) a žampiony. Potřeme olejem, zabalíme do alobalu a pomalu pečeme v troubě 110st 5 hod, hod 160 st, pak 10 min odkryté pro kůrečku. Přílpoha hranolky, fazolky
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.