- Autor: Hanka Malkova
- Doba přípravy (min.): 75
- STOB recept
- Porce: 2.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Česnek | 6 |
Víno bílé suché | 50 |
Mrkev | 200 |
Cibule | 80 |
Batáty | 160 |
Brambory (syrové) | 200 |
Vepřová kýta (syrová) | 260 |
Flora Gold | 30 |
Dochucovadla:
sůl, pepř, bobkový list, jalovec
Energetická hodnota celkem: 4072 kJ
Bílkoviny (g): 62,
Tuky (g): 41,
Sacharidy (g): 86,
SAFA (g): 14,
Cukry (g): 29,
Vláknina (g): 15,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 2036 kJ
Bílkoviny (g): 31, Tuky (g): 20.5, Sacharidy (g): 43, SAFA (g): 7, Cukry (g): 14.5, Vláknina (g): 7.5, Sůl (g): 0.5
Postup přípravy
Maso omyjeme a nakrájíme na větší kostky. Zeleninu očistíme a nakrájíme také na větší kostky. Vše smícháme, ochutíme solí, hrubě mletým pepřem, přidáme bobkový list a pár kuliček jalovce. Připravenou směs dáme do pečícího papíru, podlijeme trochou vína a navrch přidáme Flora Gold. Papír svážeme provázkem a dáme na plechu péct do vyhřáté trouby na 180 °C, pečeme cca hodinu. Před koncem pečení můžeme papír otevřít a ještě vše nechat zapéct pod grilem.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.